Seyahat acentalarına destek süresi uzatıldı

- Kültür ve Turizm Bakanlığınca, Türkiye'ye turist getiren A grubu seyahat acentalarına destek süresi ağustos sonuna kadar uzatıldı

Google Haberlere Abone ol
Seyahat acentalarına destek süresi uzatıldı

ANKARA (AA) - Kültür ve Turizm Bakanlığınca, Türkiye'ye turist getiren A grubu seyahat acentalarına destek süresi ağustos sonuna kadar uzatıldı.

"Ülkemize Turist Getiren A Grubu Seyahat Acentalarına Destek Sağlanması Hakkında Kararın Uygulama Usul ve Esaslarına Dair Tebliğde Değişlik Yapılmasına Dair Tebliğ" Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Buna göre, daha önce seyahat acentalarına destek için belirlenen süre 31 Mayıs'tan 31 Ağustos'a kadar uzatıldı.

Ayrıca, daha önceki tebliğde verilecek tarifeli ve tarifesiz (charter) turistik uçak seferleriyle turist getiren seyahat acentalarına uçak başına 6 bin ABD Doları destek ödenmesine ilişkin maddeye de yeni bir hüküm eklendi. Bu kapsamda, 200 ve daha fazla koltuk sayısına sahip uçaklarla yapılan tarifesiz uçak seferlerinde en az 150 yolcu getirmek kaydıyla, bu destek tutarı, 31 Ağustos'a kadar yüzde 30 oranında artırılarak uygulanacak.

Yeni tebliğde, yüzde 30 fazla ödemeye tabi tarifesiz seferlere ilişkin seyahat acentalarınca doldurulacak uçuş beyan formları da düzenlendi.

Destekleme ödemeleri, turistik seferin gerçekleştirildiği ayı takip eden ayın ilk iş günü Merkez Bankası döviz alış kurları esas alınarak ABD Doları karşılığı Türk Lirası cinsinden yapılacak.

Yorumlar