Sevgi Evleri'nin desteğiyle Avrupa şampiyonası yolculuğu

- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Gençlik ve Spor Kulübü'nün milli sporcuları Nuray Levent ve Buse İlhan, Sevgi Evleri'nin desteğiyle katıldıkları Polonya'daki Avrupa Yıldızlar Halter Şampiyonası'nda farklı kategorilerde Avrupa 3'üncüsü oldu - Levent: "Sevgi Evleri'ndeki kardeşlerimize destek oluyoruz. Bizim sayemizde kardeşlerimiz spora yakınlaşıyorsa ne mutlu bize" - İlhan: "Sevgi Evleri'ndeki kardeşlerime örnek olabiliyorsam, çok mutlu oluyorum. Onlar da bizim yolumuzdan gelmeli, spor yapmalı. İçlerine kapanık olmamalı. Hiç bir şey imkansız değil"

Google Haberlere Abone ol
Sevgi Evleri'nin desteğiyle Avrupa şampiyonası yolculuğu

ANKARA (AA) - YASEMİN KALYONCUOĞLU - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Gençlik ve Spor Kulübü'nün milli sporcuları Nuray Levent ve Buse İlhan, Sevgi Evleri'nin desteğiyle katıldıkları Polonya'daki Avrupa Yıldızlar Halter Şampiyonası'nda farklı kategorilerde Avrupa 3'üncüsü oldu.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bünyesindeki Sevgi Evleri'nin desteğiyle, Polonya'nın Nowy Tomysl kentinde 9 Eylül'de başlayan U15-U17 Yıldızlar Avrupa Halter Şampiyonası'na katılan Levent ve İlhan, Türkiye'ye bronz madalya kazandırdı.

Ülkeye dönen ve AA muhabirine açıklamada bulunan sporculardan, 17 yaş altı kategorisinde bayanlar 58 kiloda toplamda 3 dalda bronz madalya alarak Avrupa 3'üncüsü olmaya hak kazanan Nuray Levent, bu başarıyı antrenörü, ailesi, Sevgi Evleri ve kulübü sayesinde elde ettiğini belirtti.

Levent, "Yaklaşık 1,5 aylık kamp süreci geçirdik. Kamp sürecinde milli takım antrenörlerimiz vardı. Her gün çift antrenman yaparak bu şampiyonaya hazırlandık." dedi.

Geçen yıl Avrupa Şampiyonası'nda 15 yaş kategorisinde 3 rekor kırdığını, Türkiye şampiyonalarında da çok sayıda derecesi olduğunu ifade eden Nuray Levent, 4 yıldır halterle ilgilendiğini söyledi.

Koparmada 75 ve silkmede 96 ile toplamda 171 kilogramla 3 bronz madalya kazanan Levent, bu başarıya yenilerini eklemek istediğini de dile getirdi.

- "Sevgi Evleri'ndeki kardeşlerimiz spora yakınlaşıyorsa ne mutlu"

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının kendisini maddi ve manevi olarak desteklediğini ifade eden Nuray Levent, "Sevgi Evleri'ndeki kardeşlerimize destek oluyoruz. Bizim sayemizde kardeşlerimiz spora yakınlaşıyorsa ne mutlu bize." diye konuştu.

Levent, hHedeflediği madalyaya ulaşamadığını, ancak her şeye rağmen ülkesine ve memleketi Düzce'ye ödül kazandırdığı için mutlu olduğunu kaydetti.

- "Hiç bir şey imkansız değil"

Buse İlhan ise 15 yaş altı kategorisinde bayanlar 44 kiloda koparmada bronz madalya alarak Avrupa 3'üncülüğünü elde etti.

Madalyayı 67 kilo kaldırarak kazandığını belirten İlhan, geçen yıl aynı yarışmada 4'üncü olduğunu ve 3 yıldır da halterle ilgilendiğini belirtti.

"Hedefim Yıldızlar Dünya Şampiyonası kampıydı. Ama ona seçilemedim. Daha çok çalışıp, daha sonraki seneler de seçileceğimi düşünüyorum." diyen Buse İlhan, daha büyük başarılar için çalışmaya devam edeceğini kaydetti.

Sevgi Evleri'ndeki gençlerle haftanın belirli günleri bir araya gelen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Gençlik ve Spor Kulübü sporcuları, gençleri spor yapmaya teşvik ediyor.

Sevgi Evleri'ndeki öğrencilerle ilgilenerek, onlara destek ve rol model olduklarını kaydeden İlhan, "Sevgi Evleri'ndeki kardeşlerime örnek olabiliyorsam, çok mutlu oluyorum. Onlar da bizim yolumuzdan gelmeli, spor yapmalı. İçlerine kapanık olmamalı. Spor yapıp açılmalı. Hiç bir şey imkansız değil. Ben de ilk başladığımda inanmamıştım, yapabileceğimi sanmıyordum. Ama zamanla bu inanç geliyor, denemeliler, yapmalılar." şeklinde konuşu.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına teşekkürlerini ileten genç sporcular, daha büyük başarılar için çalışmaya devam edeceklerini de dile getirdi.

19 Eylül'de sona erecek Avrupa Yıldızlar Halter Şampiyonasına 23 ülkeden 320 sporcu katılıyor. Yıldızlar Milli Takımı, 14'ü erkek olmak üzere 28 sporcu ile Türkiye'yi temsil ediyor.

Yorumlar