Sevdiğinin böbreğiyle hayata tutundu

- Böbrek yetmezliği nedeniyle organ nakli bekleyen Çankaya Üniversitesi öğrencisi 20 yaşındaki Kirişcioğlu, hastanede evlendiği eşinin böbreğiyle sağlığına kavuştu

Google Haberlere Abone ol
Sevdiğinin böbreğiyle hayata tutundu

ANKARA (AA) - Ankara'da böbrek yetmezliği nedeniyle organ nakli olmayı bekleyen Çankaya Üniversitesi öğrencisi 20 yaşındaki Mertcan Kirişçioğlu, eşinin bağışladığı böbrekle hayata tutundu.

Ankara Güven Hastanesi’nde böbrek yetmezliği tanısıyla tedavi gören Kirişçioğlu'na, kadavradan bağışın yetersiz kalması sonrasında canlı donörden organ arayışına çıkıldı. Bu noktada da Kirişçioğlu'na o dönem kız arkadaşı olan Havva Rana Karagöz sahip çıktı.

Erkek arkadaşı için böbreğini bağışlamak isteyen Karagöz, yapılan testler sonucu uyumluluk tespit edilmesi üzerine sevdiği için bağışçı oldu.

Prosedür gereği canlıdan organ bağışında akrabalık bağı ya da etik kurul izni aranması nedeniyle evlenme kararı alan genç çiftin nikahı hastanede kıyıldı.

Kirişçioğlu, nikah işleminin ardından yapılan nakil operasyonuyla sağlığına kavuştu.

- Topçu, genç çifti ziyaret etti

Bu arada, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, nakil operasyonunun ardından genç çifti hastanede ziyaret etti.

Geçmiş olsun temennisinde bulunan ve mutluluklar dileyen Topçu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, genç çiftin yaşadıklarının toplum için önemli bir rol model niteliğinde olduğunu ifade etti.

Bu olayın, değerlerin erozyona uğradığı bir dönemde, iki gencin birbirine duyduğu sevginin nelere kadir olabileceğinin göstergesi olduğunu dile getiren Topçu, şunları söyledi:

"Bu iki gencin yaşadıkları, sevginin ne kadar önemli ve kutsal olduğunu, sevginin nelere kadir olduğunu ve engel tanımadığını, diğergamlığın ne demek olduğunu, diğerini düşünmenin yüceliğini bize gösteriyor. Diğer yandan, Türk kadınının medeniyet değerleri, fedakarlığı ve sevdiği için neler yapabildiğinin örneğidir. Havva kızımız tıpkı Hz. Fatıma'nın sadakat ve fedakarlığını göstermiş, en zor anında sevdiği için çok özel bir fedakarlıkta bulunmuştur. Bu gençler üniversite öğrencisi. Bize diyorlar ki, 'Sevgi ölmedi, fedakarlık ölmedi.' Kısaca insanlık ölmedi. Havva kızımız tüm topluma Türk kadınının sevgisindeki kutsallığın ve fedakarlığın ne olduğunu göstermektedir. Bu mesele aynı zamanda çağımızın Aslı ile Kerem, Leyla ve Mecnun hikayesidir. Bu örnek gençlerimiz iki cihanda birlik olsunlar. İki cihanda aziz olsunlar."

Yorumlar