SETA, "2015 Avrupa İslamofobi Raporu"nu AP'de tanıtacak

İSTANBUL (AA) - Siyaset Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı (SETA), Avrupa Parlamentosu'nda (AP), "2015 Avrupa İslamofobi Raporu"nun tanıtımı dolayısıyla...

Google Haberlere Abone ol
SETA, "2015 Avrupa İslamofobi Raporu"nu AP'de tanıtacak

İSTANBUL (AA) - Siyaset Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı (SETA), Avrupa Parlamentosu'nda (AP), "2015 Avrupa İslamofobi Raporu"nun tanıtımı dolayısıyla bir panel düzenleyecek.

SETA'dan yapılan açıklamaya göre panel, Belçika'nın başkenti Brüksel'de 3 Mayıs'ta AP üyeleri Prof. Dr. Josef Weidenholzer ve Afzal Khan'ın ev sahipliğinde gerçekleştirilecek.

Açılış konuşmasını Weidenholzer ve Khan'ın yapacağı panelin moderatörlüğünü aynı zamanda raporun editörü ve SETA Avrupa Araştırmaları Direktörü olan Yrd. Doç Dr. Enes Bayraklı yapacak. Raporun diğer editörü olan ve aynı zamanda Avusturya İslamofobi Raporu'nun yazarı olan Salzburg Üniversitesi'nden Dr. Farid Hafez ise panelde konuşmacı olarak yer alacak. Panelin diğer konuşmacıları arasında, Almanya İslamofobi Raporu yazarı Berlin Humboldt Üniversitesi'nden Dr. Anna-Esther Younes ve Belçika İslamofobi Raporu yazarı Dr. Amina Easat-Daas da var.

Her yıl yayınlanacak olan Avrupa İslamofobi Raporu'nun amacı Avrupa'daki islamofobinin yayılma trendini ülke bazında analiz etmek ve belgelemek. Farklı Avrupa ülkelerinden otuz yedi önde gelen bilim insanının hazırladığı rapor, 2015 yılı boyunca yirmi beş Avrupa ülkesindeki islamofobi olgusunu inceliyor. Raporda yer alan her Avrupa ülkesindeki islamofobi gerçeğini, o ülkenin islamofobi alanında uzman isimleri değerlendiriyor.

Yorumlar