Seri cinayet zanlısı Filiz'in yakalanması

- İzmir Emniyet Müdürü Uzunkaya (1): - "Bugün sabah 07.30 sıralarında Gümüldür-İzmir seferi yapan minibüste bir vatandaşımızın Atalay Filiz'e benzer kişiyi 155'e ihbar etmesi üzerine kapama noktası oluşturuldu. Kendisinden şüphelenildiğinden şüphelenerek başka minibüse binen Filiz, duyarlı vatandaşımızın bu bilgiyi de emniyete aktarması sayesinde kapama ve uygulama noktasında minibüs içerisinde alındı" - "(Filiz) Birkaç gün pansiyonlarda, sonrasında arazide, sahilde, ormanda kalmış. Geçmişte doğada barınma, yaşam şartlarına uyum sağlama konusundaki birtakım becerileri nedeniyle iaşesini, yeme içme ihtiyacını doğadaki birtakım doğal imkanlarla temin ettiği ve dışarıyla çok temas kurmadığı anlaşılıyor"

Google Haberlere Abone ol
Seri cinayet zanlısı Filiz'in yakalanması

İZMİR (AA) - İzmir Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, Ankara ve İstanbul'daki 3 cinayetin zanlısı olarak aranan Atalay Filiz'in yakalanmasına ilişkin, "Bugün sabah 07.30 sıralarında Gümüldür-İzmir seferi yapan minibüste bir vatandaşımızın Atalay Filiz'e benzer kişiyi 155'e ihbar etmesi üzerine kapama noktası oluşturuldu. Kendisinden şüphelenildiğinden şüphelenerek başka minibüse binen Filiz, duyarlı vatandaşımızın bu bilgiyi de emniyete aktarması sayesinde kapama ve uygulama noktasında minibüs içerisinde alındı." dedi.

Uzunkaya, İzmir Emniyet Müdürlüğü Bozyaka Hizmet Binası önünde yaptığı basın açıklamasında, 3 cinayetin katil zanlısı olarak aranan Filiz'in yakalanmasına ilişkin detayları paylaştı.

Celal Uzunkaya, Filiz'in 27 Mayıs'ta İstanbul'da işlenen cinayetten sonra İzmir'e geldiği, Buca ilçesindeki bir internet kafede 3,5-4 saat geçirdikten sonra kalacağı yer konusunda arayışlarda bulunduğunu ve 31 Mayıs'a kadar İzmir'de olduğunu anlattı.

Zanlının 29 Mayıs'ta Yeşilyurt'ta bir bekar evinde kaldığını, 29-30 Mayıs'ta Buca'da kaldıktan sonra 31 Mayıs'ta valizleriyle il merkezinden ayrıldığını ifade eden Uzunkaya, Atalay Filiz'in daha önce babasının görevi nedeniyle İzmir'de yaşadığını ve kenti bildiğini, Gümüldür-Özdere bölgesinde kaldığını, medyaya yansıdığı gibi Çeşme'ye hiç gitmediğini dile getirdi.

- Yeme içme ihtiyacını doğadan karşılamış

Filiz'in kente geldikten sonra İzmir'i hiç terk etmediğini kaydeden Uzunkaya, "Birkaç gün pansiyonlarda, sonrasında arazide, sahilde, ormanda kalmış. Geçmişte doğada barınma, yaşam şartlarına uyum sağlama konusundaki birtakım becerileri nedeniyle iaşesini, yeme içme ihtiyacını doğadaki bir takım doğal imkanlarla temin ettiği ve dışarıyla çok temas kurmadığı anlaşılıyor." dedi.

Uzunkaya, Filiz'in yakalanma anını ise şöyle anlattı:

"Bugün sabah 07.30 sıralarında Gümüldür-İzmir seferi yapan minibüste bir vatandaşımızın Atalay Filiz'e benzer kişiyi 155'e ihbar etmesi üzerine kapama noktası oluşturuldu. Kendisinden şüphelenildiğinden şüphelenerek başka minibüse binen Filiz, duyarlı vatandaşımızın bu bilgiyi de emniyete aktarması sayesinde kapama ve uygulama noktasında minibüs içerisinde alındı."

Yorumlar