Senegal'de bin 366 çocuk sünnet ettirildi

- Organizasyonda çocuklarını sünnet ettiren anne Ndaye: -"Hem dini yönden hem de sağlık açısından sünnetin öneminin farkındayız. Türkiye’den gelen doktorlara dua ediyoruz. Bu şekilde ücretsiz bir faaliyeti hayal bile edemezdik"

Google Haberlere Abone ol
Senegal'de bin 366 çocuk sünnet ettirildi

DAKAR (AA) - Diversity Farklılık Derneği, Batı Afrika ülkesi Senegal'in başkenti Dakar'da bin 366 çocuğu sünnet ettirdi.

Diversity Farklılık Derneği'nin 2016 sağlık projelerinden sünnet organizasyonlarından ikincisi ülkenin 3 bölgesinde tamamlandı.

Türkiye'den gönüllü doktor ve sağlıkçılarla derneğin Dakar'daki temsilcilerinin birlikte düzenlediği organizasyonda başkentin Thiaroye semti ile Thies eyaletindeki iki köyde bin 366 çocuk sünnet ettirildi.

Gönüllülerden Dr. Mehmet Selim Çömez, "Organizasyona katıldığım için oldukça memnunum. Beklentilerimin üzerinde bir organizasyonla karşılaştım. Afrika'daki sünnet ihtiyacı zannedildiğinden çok daha fazla, ilk fırsatta tekrar gelmek istiyorum." dedi.

Organizasyonun etkinliğinde 3 çocuğu sünnet olan Fatıma Ndaye, fakirlik nedeniyle ailelerin çocuklarını sünnet ettiremediklerini belirterek şunları söyledi:

"Hem dini yönden hem de sağlık açısından sünnetin öneminin farkındayız. Türkiye’den gelen doktorlara dua ediyoruz. Bu şekilde ücretsiz bir faaliyeti hayal bile edemezdik."

Diversity Farklılık Derneği Senegal Temsilcisi Abdurrahman Aslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Başkent’in varoş semti Thiaroye’de başlanan "Sağlıklı Sünnet Organizasyonu"nun son iki günü köylere gidilerek şehre gelme imkanı bulamayan ihtiyaç sahiplerine ulaştık. Köylerde 13-16 yaşlarında dahi sünnet olmaya gelen çocukların olması sünnet ihtiyacının boyutunu gözler önüne serdi. Yerel metotlarla günde ortalama 30 sünnetin yapıldığı ülkede 5 günde bin 366 sayısına ulaştığımızı öğrenince yetkililer inanmakta güçlük çekiyor." diye konuştu.

Aslan, hayırseverlerin desteğiyle 2016 yılında bir başka Afrika ülkesinde daha sünnet organizasyonu planladıklarını ifade etti.

Diversity Farklılık Derneği olarak 30 kişilik ekiple Dakar'daki organizasyonda görev aldıklarını belirten Aslan, hayırseverlerin online bağış yoluyla "Kirvem Olur Musun-Senegal" kampanyasıyla da Afrikalı ihtiyaç sahibi bir çocuğa kirve olabileceklerini sözlerine ekledi.

Derneğin, ilki Şubat 2016’da Benin - Cotonou’daki yapılan organizasyonunda bin 130 çocuk sünnet ettirilmişti.











Yorumlar