Sendikacıya, "hakaretten" ceza

- Türk Eğitim Sen Adana 1 Nolu Şubesi mevzuat sekreteri Halil Seki'ye, sosyal paylaşım sitesinde Memur-Sen'e hakaret içeren paylaşımlarda bulunduğu iddiasıyla bin 740 lira para cezası verildi

Google Haberlere Abone ol
Sendikacıya, "hakaretten" ceza

ADANA (AA) - Türk Eğitim Sen Adana 1 Nolu Şubesi mevzuat sekreteri Halil Seki, sosyal paylaşım sitesinde Memur-Sen’e hakaret içeren paylaşımlarda bulunduğu gerekçesiyle bin 740 lira para cezasına çarptırıldı.

Adana 16. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki karar duruşmasında Halil Seki, davaya konu ifadeleri kendisinin yazdığını kabul etti. Seki, amacının hakaret etmek olmadığını, sadece eleştiri hakkını kullandığını söyledi.

Paylaşımdaki ifadelerin eleştiri sınırlarını aştığını belirterek Seki’yi 87 gün adli para cezası ile cezalandıran hakim, daha sonra bu cezayı günlüğü 20 liradan bin 740 lira para cezasına çevrilip hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.

Hakim ayrıca, Seki’nin 5 yıl boyunca denetime tabi tutulmasını da kararlaştırdı. Bu süre içinde Seki bir suç işlerse bu cezasını da çekecek.

Halil Seki, 14 Nisan 2015'te sosyal medyadaki paylaşımında "Bugün EBS’nin ahlaksız bir teklifini daha öğrendim" başlığı altında çeşitli ifadelere yer vermiş, Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim Bir-Sen) Adana Şube Başkan Yardımcısı Süleyman Samsa da avukatı aracılığıyla Seki hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

Yorumlar