Selimiye Camisi'nde ramazanın son cuması

-Mimar Sinan'ın ustalık eseri Selimiye Camisi başta olmak üzere kentteki camilerde ramazan ayının son cuma namazı vatandaşların yoğun katılımıyla kılındı

Google Haberlere Abone ol
Selimiye Camisi'nde ramazanın son cuması

EDİRNE (AA) - Mimar Sinan'ın ustalık eseri Selimiye Camisi başta olmak üzere şehirdeki camilerde ramazan ayının son cuma namazı vatandaşların yoğun katılımıyla kılındı.

Edirne ve çevre illerde yaşayan vatandaşlar ile Batı Trakya'dan gelen soydaşlar Selimiye Camisi'ni doldurdu.

Selimiye Camisi Müezzini Hafız Alpcan Çelik vaazında, ramazan ayında tüm duaların kabul olduğunu söyledi.

Müslümanların ramazan ayını dua ve ibadetle geçirdiğini belirten Çelik, "Bu akşam Kadir Gecemizi de idrak edeceğiz. Allah tutulan oruçları, namazlarımızı ve hayırlarımızı kabul eylesin. İnsanlar bu aylarda birbirine daha fazla yardımcı olmalıdırlar. İnsanlık zor zamanlar geçiriyor. Bu zamanlarda terör ve cinayet şebekeleri İstanbul'da onlarca masum insanı ve hepimizi can evinden vurdu. Bu acımasız saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza, kardeşlerimize, şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralı kardeşlerimize şifa diliyorum. Rabbimiz, milletimizi her türlü kazadan beladan ve bu tür hain saldırılardan muhafaza eylesin" diye konuştu.

Bu arada Eski Cami'de de ecdat yadigarlarını yaptıran, koruyan ve bugüne ulaşmasında emeği geçenlerden vefat edenlere Vakıflar Edirne Bölge Müdürlüğünce mevlit okutuldu.


Yorumlar