Selanikliler pilav gününde buluştu

- Bağcılar'da yaşayan Selanik göçmenleri, Geleneksel Pilav Günü'nde, 15 bin ilçe sakinine dev kazanlarda pişirilen kavurma ve pilavdan dağıtarak dostluk, kardeşlik ve komşuluk dayanışması örneği sergiledi

Google Haberlere Abone ol
Selanikliler pilav gününde buluştu

İSTANBUL (AA) - Bağcılar'da Mahmutbey Mahallesi'nde yaşayan Selanik göçmenleri, Geleneksel Pilav Günü'nde, 15 bin ilçe sakinine dev kazanlarda pişirilen kavurma ve pilav dağıttı.

Bağcılar Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Mahmutbey Selanikliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği belediyenin desteğiyle Selanik göçmenleri tarafından 100 yılı aşkın süredir devam ettirilen Geleneksel Pilav Günü etkinliği düzenledi.

Mahmutbey Mahallesi'nde devasa kazanlarda pişirilen 3 ton kavurma ve 2 ton pirinçle yapılan pilav, 15 bin davetliye ikram edildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Mahmutbey Mahallesi'nde her yıl kasım ayının ikinci haftası düzenlenen Pilav Günü'nde mahallede farklı bir coşku yaşandığını anlattı.

Balkanlardan ve Anadolu'dan gelip yerleşen hemşehrileri tarafından kurulan ilçenin, her geçen gün mimari anlamda geliştiğine dikkati çeken Çağırıcı, bununla birlikte güzel geleneklerin de yaşatıldığını vurguladı.

Çağırıcı, "Hemşehrilerim ilçemize ayrı bir zenginlik katıyor. Ülkemizin mozaiğini Bağcılar'da yaşıyoruz. Yunanistan ve Bulgaristan'dan zorunlu göçle gelen kardeşlerimiz ilçemize değer kattı. Onlarla barış, kardeşlik ve komşuluk ilişkilerimiz gelişti. İnşallah böyle güzel geleneklerimiz gelecek kuşaklarımız ile sonsuza kadar yaşayacak." İfadelerini kullandı.

Mahmutbey Selanikliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Fuat Sarp'ın davetlileri ağırladığı etkinliğe eski İçişleri Bakanı Meral Akşener, AK Parti İlçe Başkanı İsmet Öztürk, İlçe Müftüsü Hasan Hüsnü Sula'nın yanı sıra ilçe sakinleri katıldı.

Programda ayrıca şehitlerin ve vefat edenlerin ruhuna Mevlid-i Şerif okutuldu.

Yorumlar