Şekerbank’tan esnaf ve tarım kredilerinde yıllık yüzde 17 büyüme

İSTANBUL (AA) - Şekerbank T.A.Ş, stratejisinin odağını oluşturan esnaf ve tarım kredilerinde sektörün üzerinde performans göstererek son 1 yılda yüzde 17...

Google Haberlere Abone ol
Şekerbank’tan esnaf ve tarım kredilerinde yıllık yüzde 17 büyüme

İSTANBUL (AA) - Şekerbank T.A.Ş, stratejisinin odağını oluşturan esnaf ve tarım kredilerinde sektörün üzerinde performans göstererek son 1 yılda yüzde 17 büyüdü ve 31 Mart 2016 itibarıyla tarım ve esnaf kredileri hacmini 3 milyar TL'ye çıkarttı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Şekerbank'ın 31 Mart 2016 tarihli konsolide olmayan mali tabloları açıklandı. Yılın ilk çeyreğinde 10,8 milyon TL net kar elde eden Şekerbank'ın, ilk 3 ayda toplam aktifleri geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 7 artışla 23 milyar TL’ye yükseldi.

Toplam kredi portföyünün yüzde 89'unu tarım, esnaf, işletme, KOBİ ve kurumsal müşterilerine yönelik ticari kredilere ayıran Şekerbank’ın, 31 Mart 2016 itibarıyla toplam kredi hacmi 15 milyar TL'yi aştı.

Banka, stratejisinin odağını oluşturan esnaf ve tarım kredilerinde sektörün üzerinde performans göstererek son bir yılda yüzde 17 büyüdü ve 31 Mart 2016 itibarıyla tarım ve esnaf kredileri hacmini 3 milyar TL’ye çıkarttı.

İlk çeyrek sonu itibarıyla öz kaynakları yıllık yüzde 6 büyüme ile 2,6 milyar TL'ye yükselen bankanın toplam mevduat hacmi ise 13,8 milyar TL'ye ulaştı.

Yorumlar