Şekerbank’tan Dünya Çiftçiler Günü’ne özel kampanya

İSTANBUL (AA) - Şekerbank, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü’ne özel kredi kampanyası başlattı. 1 Temmuz’a kadar devam edecek kampanya kapsamında çiftçilere...

Google Haberlere Abone ol
Şekerbank’tan Dünya Çiftçiler Günü’ne özel kampanya

İSTANBUL (AA) - Şekerbank, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü’ne özel kredi kampanyası başlattı. 1 Temmuz’a kadar devam edecek kampanya kapsamında çiftçilere, tarımsal ihtiyaçları için uygun faiz oranları ve 5 yıla varan vadelerle finansman desteği sunulacak.

Banka açıklamasına göre, tarımın finansmanı amacıyla kurulan Şekerbank, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü’ne özel kredi kampanyası başlattı. Ramazan ayını da kapsayacak şekilde 1 Temmuz 2016’ya kadar devam edecek kampanya ile çiftçilere, uygun faiz oranları ve 5 yıla varan vadeler sunuluyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Şekerbank KOBİ ve Tarım Bankacılığı Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Murat Sabaz, dünya genelinde gıda tüketiminin nüfustan hızlı artması, çevreye olan duyarlılık ve sağlıklı ürünlere yöneliş nedeniyle tarımın öneminin günden güne arttığını kaydetti.

Tarımı ve yerel üretimi finanse etmek üzere 63 yıl önce kurulan Şekerbank’ın Türkiye’nin dört bir yanında üç nesildir çiftçi ailelere hizmet verdiğini aktaran Sabaz, "Anadolu Bankacılığı" misyonuyla sürdürülebilir tarıma destek için çok sayıda çalışmaya imza attığını kaydetti.

Üretimin sürdürülebilirliği için çiftçiler toprağını, köyünü bırakıp gitmesin diye 2014 yılının son aylarında "Aile Çiftçiliği Bankacılığı"nı hayata geçirdiklerini ifade eden Sabaz, proje kapsamında son bir yılda 20 bin yeni çiftçi ailesine ulaştıklarını aktardı.

Sabaz, "Tarıma desteğimiz önümüzdeki dönemde de artarak sürecek. Geleneksel hale getirdiğimiz Dünya Çiftçiler Günü’ne özel kredi kampanyamız ile de üreticilerin tarımsal ihtiyaçlarını uygun faiz ve ödeme koşullarında finanse etmeye devam ediyor; Çiftçiler Günü’nü kutluyoruz” ifadelerini kullandı.

Yorumlar