Şekerbank'tan 54 milyon TL net kâr

- Şekerbank Genel Müdürü Taze: - "Şekerbank’ın 63. kuruluş yıl dönümü vesilesiyle son bir ayda esnaf ve işletmelere, 0 komisyon ve 63 TL masraf ile faizleri aylık yüzde 1,17’ye indirerek toplamda 100 milyon TL’ye yakın uygun finansman sağladık"

Google Haberlere Abone ol
Şekerbank'tan 54 milyon TL net kâr

İSTANBUL (AA) - Şekerbank, yılın 9 ayında 54 milyon TL konsolide olmayan net kâr elde etti.

Şekerbank'tan yapılan açıklamada, bankanın 30 Eylül 2016 tarihli konsolide olmayan finansal sonuçları duyuruldu.

Yılın 9 ayında 54 milyon TL net kâr elde eden Şekerbank’ın aktif büyüklüğü 23 milyar TL oldu. Sektör ortalamasının üzerinde bir oranla toplam aktiflerinin yüzde 71’ini kredilere ayıran banka, 2016 yılında da reel sektöre verdiği desteği sürdürdü. Anadolu Bankacılığı misyonuyla 63 yıldır üretime destek odağını koruyan banka, 30 Eylül 2016 itibarıyla yüzde 90’ını ticari kredilere; yani tarım, esnaf, işletme, KOBİ ve kurumsal kredilere ayırdı.

Toplam özkaynakları 30 Eylül 2016 konsolide olmayan bilanço verilerine göre yaklaşık 2,5 milyar TL’ye ulaşan Şekerbank, çoğu yarım asırdır aynı yerde hizmet veren köklü şube ağı sayesinde tabana yaygın mevduat tabanını bu yıl daha da güçlendirdi. Eylül sonu itibarıyla Şekerbank’ın 15 milyar TL’lik mevduat hacminin yüzde 70’ini bireysel tasarruflar oluşturdu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Şekerbank Genel Müdürü Servet Taze, Anadolu bankacılığı misyonları doğrultusunda kuruluşlarından bugüne üretimi desteklediklerinin altını çizerek, son dönemde bu odağı daha da artırdıklarını belirtti.

Taze, Şekerbank’ın 63. kuruluş yıl dönümü vesilesiyle son bir ayda esnaf ve işletmelere, 0 komisyon ve 63 TL masraf ile faizleri aylık yüzde 1,17’ye indirerek toplamda 100 milyon TL’ye yakın uygun finansman sağladıklarını vurgulayarak, "63 yıldır kırsaldan kente toplumun tüm kesimleriyle, tabana yaygın, üretim ve yatırıma dayalı büyümeyi finanse eden bir kurum olarak, üzerimize düşen sorumluluğun bilinciyle ülkemizin potansiyel büyüme hızına ulaşması için verdiğimiz desteği artırarak sürdürüyoruz." ifadesini kullandı.

Yorumlar