Şekerbank'a en iyi çevreci sendikasyon ödülü

İSTANBUL (AA) - Şekerbank, EMEA Finance 2015 Ödülleri kapsamında, enerji verimliliğinin finansmanı için geçen yıl edindiği ve Türkiye'nin ilk 5 yıllık...

Google Haberlere Abone ol
Şekerbank'a en iyi çevreci sendikasyon ödülü

İSTANBUL (AA) - Şekerbank, EMEA Finance 2015 Ödülleri kapsamında, enerji verimliliğinin finansmanı için geçen yıl edindiği ve Türkiye'nin ilk 5 yıllık sendikasyon kredisi olma özelliği taşıyan kredi ile ödül aldı.

Banka açıklamasına göre, Şekerbank, Hollanda Kalkınma Bankası (FMO) ile Kore Kalkınma Bankası'nın (KDB) öncülüğünde Asya ve Avrupa'nın önde gelen kuruluşlarının katılımıyla temin ettiği 115 milyon dolarlık kredi ile EMEA Finance Ödül Töreni'nde "Enerji Verimliliğini Destekleyen En İyi Sendikasyon Kredisi" ödülüne layık görüldü.

Şekerbank'ın KOBİ'lerin enerji verimliliği projelerine sağladığı doğrudan finansman ve çevreye olan etkin katkısı nedeniyle bu ödüle layık görüldüğü belirtildi.


-"Sürdürülebilir kalkınmanın finansmanındaki öncü rolümüzü sürdüreceğiz"


Açıklamada görüşlerine yer verilen Şekerbank Genel Müdürü Servet Taze, bu ödülün Şekerbank'ın sürdürülebilir kalkınmanın finansmanı alanındaki geçmişten gelen başarısını teyit ettiği için mutluluk duyduklarını belirtti. Taze, şunları kaydetti:

"Bankamız geçtiğimiz yıl piyasada öncü bir rol üstlenerek, Türkiye'nin ilk 5 yıllık sendikasyon kredisi olma özelliği taşıyan krediyi özellikle KOBİ'lerin enerji verimliliği yatırımlarının desteklenmesinde kullanmak üzere temin etmişti. Şekerbank'ın kuruluş yapısından gelen sorumlu bankacılık anlayışı uluslararası platformda da takdir görüyor.

Sağladığımız toplam yurt dışı kaynağın yüzde 25 gibi önemli bir kısmını enerji verimliliği kredilerinin desteklenmesi amacıyla ediniyoruz. Yabancı kreditörlerden enerji verimliliğine yönelik kullanılmak üzere aldığımız fonlamayı uzun vadelerle sağlayarak, edindiğimiz bu kaynakları özellikle Anadolu'daki tabana yaygın müşteri kitlemize ulaştırıp, sürdürülebilir kalkınmayı destekliyoruz."

2009 yılında geliştirdikleri EKOkredi ile enerji verimliliği yatırımları için bugüne kadar 682 milyon TL'nin üzerinde finansman desteği sağladıklarını bildiren Taze, şu ifadeleri kullandı:

"Bu sayede 7 bin 822'si KOBİ, esnaf ve çiftçi müşterimiz olmak üzere tüm müşteri segmentlerinde toplam 80 bini aşkın kişiyi enerji tasarrufu ile tanıştırdık. Enerji tasarrufunu yaygınlaştırmaya yönelik ve doğal kaynakların sürdürülebilirliği kapsamında gerçekleştirdiğimiz çalışmaların uluslararası finans kuruluşları nezdinde takdir ediliyor olması bizim için çok değerli. Sürdürülebilir kalkınmanın ve enerji verimliliğinin finansmanındaki öncü rolümüzü sürdüreceğiz."

Yorumlar