Şehitliklerde buruk bayram

- Edirne'de aileler, terör saldırısı sonucu şehit olan yakınlarının mezarı başında dua etti - Baba Kerman: "Oğlumun acısı her zaman taze kalıyor. Unutmak mümkün mü? Sadece dışarıya yansıtmamaya çalışıyoruz" - "Terör olaylarına destek veren siyasileri kınıyorum. Onları anlamakta gerçekten zorluk çekiyorum"

Google Haberlere Abone ol
Şehitliklerde buruk bayram

EDİRNE (AA) - Terör saldırılarında yakınlarını kaybeden Edirne'deki aileler, Ramazan Bayramı öncesinde şehitlikleri ziyaret etti.

Şehit olan evlatları, eşleri ve babaları için kabirleri başında dua eden yakınları, bir bayramı daha onlarsız geçirmenin hüznünü yaşıyor.

Tunceli'de 5 yıl önce, PKK'lı teröristlerin halı sahada futbol maçı yapan polislere açtığı ateş sonucu şehit olan komiser Cem Kerman ve eşi Dilay Kerman'ın mezarlarını ziyaret eden yakınları, onlara duydukları özlemi dile getirdi.

Baba Ercan Kerman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, her bayram şehidinin yokluğunu derinden hissettiklerini, bayramları buruk geçirdiklerini söyledi.

Bu bayram gelinlerinin mezarından aldıkları çiçeği oğlunun mezarına ekeceklerini belirten Kerman, "Oğlumun acısı her zaman taze kalıyor. Unutmak mümkün mü? Sadece dışarıya yansıtmamaya çalışıyoruz. Ne kadar kabuk bağlarsa bağlasın, her gün gelen şehit haberleri de bizi derinden üzüyor." dedi.

- "Terör olaylarına destek veren siyasileri kınıyorum"

Kerman, Türkiye'nin yaşanan terör olaylarından bıktığını, terörün bitmesi için artık ne gerekiyorsa yapılması gerektiğini söyledi.

Teröre destek verenleri kınayan Kerman, "Ben terör olaylarına destek veren siyasileri kınıyorum. Onları anlamakta gerçekten zorluk çekiyorum. Güzelim ülkemizi ne hale getirdiler. Ateş düştüğü yeri yakıyor. Onlar da oğullarını sadece mezarlık ziyaretinde görseler, o zaman ne demek istediğimi anlarlar." diye konuştu.

Milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasını desteklediğini anlatan Kerman, sadece kürsü dokunulmazlıklarının kalması gerektiğini savundu.

Oğlunun mezarında ağlayarak dua eden anne Gülsen Kerman ise bir anne için evlat acısının kelimelerle anlatılamayacağını ifade ederek, "Bir evladım daha var. Mümkün olduğu kadar ona yansıtmamaya çalışıyoruz. Onları da hayata küstürmemeye çalışıyoruz. Şehidimi özlememek mümkün mü? Bayramlar, özel günler çok daha zor geçiyor benim için." diye konuştu.


Yorumlar