Şehitlerin isimleri FETÖ'nün okullarında yaşatılacak

- Kayseri'de, FETÖ ile irtibatı tespit edildiği için faaliyetlerine son verilen 12 eğitim kurumuna şehitlerin isimleri verildi

Google Haberlere Abone ol
Şehitlerin isimleri FETÖ'nün okullarında yaşatılacak

KAYSERİ (AA) - Kayseri'de, FETÖ ile irtibatı tespit edildiği için faaliyetlerine son verilen eğitim kurumlarına FETÖ'nün darbe girişimi ile doğu ve güneydoğuda terörle mücadele sırasında şehit düşen asker ve polislerin isimleri verildi.

Resmi Gazete'de yayımlanan 667 Sayılı Kanun Hükmündeki Kararname (KHK) ile Kayseri'de 12 eğitim kurumuna el konuldu. Bu kurumlardan İl Milli Eğitim Müdürlüğüne devredilen 12 okul ile Yeşilhisar ilçesinde yaptırılan fen lisesine şehitlerin adları verildi.

El konulan okullardan en büyüğü olan ve yerleşkesinde 3 ayrı özel okul bulunan Kılıçaslan Liselerine, FETÖ'nün darbe girişiminde şehit olan Özel Kuvvetler Komutanlığı personeli Piyade Astsubay Başçavuş Ömer Halisdemir'in ismi verildi. "Uluslararası Şehit Ömer Halisdemir Anadolu İmam Hatip Lisesi" adı verilen okulun tabelası önümüzdeki günlerde asılacak.

Aynı yerleşkedeki Mustafa Yelkenoğlu Fen Lisesi ile Mustafa Yelkenoğlu Anadolu Lisesi ise kız imam hatip lisesine dönüştürüldü. Okula Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki operasyonda güvenlik güçleri ile teröristler arasında çıkan çatışmada şehit olan komiser yardımcısı Mustafa Sezgin'in adı verildi.

Faaliyetine son verilen okullardan Özel Yelkenoğlu İlk ve Ortaokulunun adı "15 Temmuz Şehitler Kız Anadolu Lisesi", Özel Aliye Boydak İlk ve Ortaokulunun adı "Şehit Cennet Yiğit Özel Eğitim Uygulama Merkezi", Özel İstikbal İlk ve Ortaokulunun adı "Şehit Mehmet Polat İmam Hatip Ortaokulu", Özel Beyazşehir Ortaokulunun adı "Şehit Murat Kocatürk Anaokulu", Özel Şeker Ortaokulunun adı "Şehit Ramazan Kırboğa Anaokulu", Özel Yılmaz Akansu İlk ve Ortaokulunun adı "Şehit Hüseyin Danacı Halk Eğitim Merkezi" ve Özel Talas Ortaokulunun adı "Şehit Burhan Kaplan Halk Eğitim Merkezi" olarak değiştirildi.

Yeşilhisar ilçesinde yaptırılan fen lisesine de darbe girişimi sırasında Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığına yapılan saldırıda şehit düşen komiser yardımcısı Kübra Doğanay'ın ismi verildi.

Yorumlar