Şehitler son yolculuklarına uğurlanıyor

- FETÖ'nün darbe girişimi sırasında şehit düşen Komiser Yardımcısı Yiğit'in cenazesi, Kayseri'de defnedildi - Yiğit'in bir ay sonra nişanlanacağı, yüzüklerin alındığı öğrenildi

Google Haberlere Abone ol
Şehitler son yolculuklarına uğurlanıyor

KAYSERİ (AA) - FETÖ'nün darbe girişimi sırasında şehit düşen özel harekatçı Komiser Yardımcısı Cennet Yiğit (23), Kayseri'nin Bünyan ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.

Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığına yapılan saldırıda şehit olan Yiğit'in naaşı, Kayseri Devlet Hastanesi morgundan alınarak Bünyan'a getirildi.

Yiğit için ilçe meydanında cenaze töreni düzenlendi. Cenaze namazı öncesi Vali Süleyman Kamçı, genç polisin annesi Huriye Yiğit'e başsağlığı diledi.

Kamçı, vatana ihanet edenlerin en kısa sürede cezalarını bulacaklarını ifade ederek, "Siz merak etmeyin bunu yapanların, ülkeye, vatana, bayrağa ve bu toprağa ihanet edenlerin yaptıkları cezasız kalmayacaktır." dedi.

Alanya'da doğup büyüyen Yiğit'in mesai arkadaşları özel harekatçılar da elini öptükleri acılı anneyi teskin etmeye çalıştı.

Meydanı dolduran vatandaşlar, namazın kılınacağı vakte kadar salavatlar getirdi. Törene katılan bir vatandaş, genç polisin tabutunun yanına gelerek Türk bayrağını öptü, kucağındaki torununa da öptürdü.

İl Müftüsü Şahin Güven'in öğle vakti kıldırdığı cenaze namazının ardından Yiğit'in naaşı, toprağa verildi.

10 aylık polis olan Yiğit'in bir kurumda çalışan Ali Bilgin ile nişan hazırlığında olduğu, yüzüklerinin alındığı ve bir ay sonra takılacağı öğrenildi. Tören boyunca Yiğit'in ailesinin yanında olan Bilgin'in ayakta durmakta güçlük çektiği gözlendi.

Yiğit'in Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim Öğretmenliği bölümünü bitirdikten sonra, atanamadığı için polisliğe başvurduğu, üniversite eğitimi boyunca da bir parfümeri de çalışarak harçlığını çıkarmaya çalıştığı öğrenildi.

Törene, şehidin ailesi ve Vali Kamçı'nın yanı sıra İl Garnizon Komutan Vekili Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Uğur Özcan, İl Emniyet Müdürü İbrahim Kulular ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yiğit, 15 Temmuz akşamı, Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığına yapılan saldırıda hayatını kaybetmiş, yaklaşık 42 saat süren çalışmalar sonucu kimliği belirlenebilmişti.

Yorumlar