Şehitler için 500 kilometre pedal çevirdi

- Doğa sporcusu Orhan Şentürk, Fetullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz'daki darbe girişiminde şehit düşenler anısına, bisikletiyle İstanbul'dan Ankara'ya geldi - Şentürk: - "Darbe girişiminde şehit olanların hikayelerinden çok etkilendim"

Google Haberlere Abone ol
Şehitler için 500 kilometre pedal çevirdi

ANKARA (AA) - DUYGU YENER - Doğa sporcusu Orhan Şentürk, Fetullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz'daki darbe girişiminde şehit düşen vatandaşlar anısına 500 kilometre pedal çevirdi.

"Demokrasi Şehitlerine Saygı Turu" pankartının bulunduğu bisikletiyle İstanbul Güngören'den yola çıkan 28 yaşındaki Orhan Şentürk, Ankara'ya ulaştı.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önündeki demokrasi nöbetine katılan Şentürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, demokrasi şehitleri için 3 gün önce Güngören’den yola çıktığını söyledi.

Yaklaşık 500 kilometre pedal çevirdiğini dile getiren Şentürk, şöyle devam etti:

"15 Temmuz darbe girişiminde şehit olanların hikayelerinden çok etkilendim. Halkımız büyük bir kahramanlık gösterdi. Özellikle tank ve uçaklara karşı göğüslerini siper edenleri izlerken çok duygulandım. Ben de bu fedakarlıklar karşısında ne yapabilirim diye düşündüm ve onlar için İstanbul'dan Ankara'ya kadar pedal çevirdim. Şimdi burada çadır kurdum ve sabaha kadar nöbette olacağım." şeklinde konuştu.

Şentürk, bisikletiyle Mekke'ye gitmeyi de hayal ettiğini belirterek, "Amacım Anadolu'nun selamını Ortadoğu'ya götürmek." dedi.

Suudi Arabistan'ın karayoluyla ulaşım için vize vermediğini anlatan Şentürk, bu konuda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan yardım beklediğini ifade etti.

Şentürk, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde demokrasi nöbetine katılan vatandaşlardan da yoğun ilgi gördü.

Yorumlar