Şehitler Bozkurt ve Öztürk son yolculuğuna uğurlandı

- Şehit Jandarma Üsteğmen Ömer Bozkurt ve şehit polis memuru Serhat Öztürk'ün cenazeleri, Kocatepe Camisinde kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi

Google Haberlere Abone ol
Şehitler Bozkurt ve Öztürk son yolculuğuna uğurlandı

ANKARA (AA) - Şehit Jandarma Üsteğmen Ömer Bozkurt ve şehit polis memuru Serhat Öztürk, Kocatepe Camisi'nde kılınan cenaze namazının ardından son yolculuklarına uğurlandı.

Bitlis'in Hizan ilçesi kırsalında terör örgütü PKK mensuplarınca yola döşenen el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit olan 5 askerden şehit Jandarma Üsteğmen Bozkurt (31) ve Elazığ'da İl Emniyet Müdürlüğüne PKK'lı teröristlerce bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda şehit olan polis memuru Öztürk (30) için Kocatepe Camisi'nde ikindi namazını müteakip cenaze töreni düzenlendi.

Törene, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Ümit Dündar, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Yaşar Güler, MHP Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin, TBMM İdare Amiri Ahmet Gündoğdu, Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz, Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, İl Emniyet Müdürü Mahmut Karaaslan, bazı milletvekilleri, şehitlerin asker ve polis meslektaşları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

- Şehit eşinin askeri üniformasını giydi

Törende, Şehit Jandarma Üsteğmen Ömer Bozkurt'un annesi Sema, babası Hacı Musa, eşi Handan, Şehit Polis Memuru Serhat Öztürk'ün annesi Necla, babası Cafer, eşi İhsaniye taziyeleri kabul etti.

Şehit Bozkurt'un eşi törene, eşinin askeri üniformasını giyerek katıldı. Şehit Bozkurt'un 4 ve 5 yaşındaki oğulları Buğrahan ve Cihangir'in ise babalarının şehit olduğundan habersiz, ellerinde Türk bayrakları ile oynamaları görenleri duygulandırdı.

Şehit polis memuru Öztürk'ün 11 yaşındaki kardeşi Kerem sağlık ekiplerinin kontrolünde tekerlekli sandalyede, kızı Ümran da annesinin yanında törene katıldı.

Kılınan cenaze namazının ardından Şehit Üsteğmen Bozkurt'un Türk bayrağına sarılı tabutu askeri tören mangasının, Şehit Polis Memuru Öztürk'ün Türk bayrağına sarılı tabutu ise polis tören mangasının omuzlarında bir süre taşındıktan sonra, askeri top arabasına yan yana konuldu.

Askeri top arabasının geçişi sırasında şehitlerin yakınları ve askeri erkan ile siyasiler, şehitlere selam durdu.

Şehit Jandarma Üsteğmen Ömer Bozkurt, Cebeci Askeri Şehitliği'nde, Şehit Polis Memuru Serhat Öztürk'ün cenazesi ise Karşıyaka Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Yorumlar