Şehit Yaşar son yolculuğuna uğurlanıyor

- FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önünde uçaklardan atılan bombalar nedeniyle yaralanan ve kaldırıldığı hastanede 18 gün süren tedavisinin ardından şehit olan Oğuzhan Yaşar için Erzurum'daki Narmanlı Camisi'nde tören düzenlendi

Google Haberlere Abone ol
Şehit Yaşar son yolculuğuna uğurlanıyor

ERZURUM (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önünde uçaklardan atılan bombalar nedeniyle başından ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede 18 gün sonra şehit olan Oğuzhan Yaşar için memleketi Erzurum'daki Narmanlı Camisi'nde tören düzenlendi.

Yaşar'ın Türk bayrağına sarılı naaşı, Asri Mezarlık morgundan alınarak cenaze nakil aracıyla kent merkezindeki Narmanlı Camisi'ne getirildi.

Tabutu buradaki musallaya konulan 23 yaşındaki şehit Oğuzhan Yaşar için cuma namazının ardından düzenlenen törene, şehidin babası Ahmet Yaşar ve yakınlarının yanı sıra Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, 9. Kolordu Komutanı Tümgeneral Mehmet Özoğlu, AK Parti Erzurum milletvekilleri Mustafa Ilıcalı, Orhan Deligöz, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Mustafa Çelik, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, eski Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende, Erzurum Müftü Vekili Celal Büyük'ün kıldırdığı cenaze namazı ve okunan duaların ardından şehit Yaşar'ın cenazesi, polis tören mangası tarafından musalladan alınıp bir süre omuzlarda taşınarak cenaze nakil aracına konuldu.

Oğuzhan Yaşar'ın naaşı cenaze nakil aracına götürülürken bazı vatandaşlar tabutun taşınmasına yardım ederken bazı da tekbir getirdi.

Daha sonra cenazesi doğum yeri olan Şenkaya ilçesi Yaymeşe Mahallesi'ne gönderilen Yaşar, burada ikindi vakti kılınacak cenaze namazı sonrası son yolculuğuna uğurlanacak.

Törende, Oğuzhan Yaşar'ın babası Ahmet Yaşar'ın metanetini koruduğu görülürken, annesi Necmiye Yaşar ve yakınlarının duygusal anlar yaşadığı gözlendi.

Şehit Yaşar, FETÖ'nün darbe girişimi sırasında ağabeyi Kadir Yaşar ile demokrasiye sahip çıkma adına Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önüne gitmişti.

FETÖ üyelerinin uçaklardan attığı bombalar yüzünden başına isabet eden şarapnel parçasıyla ağır yaralanan Oğuzhan Yaşar, Ankara'da kaldırıldığı TOBB ETÜ Hastanesinde 18 günlük yaşam mücadelesini kaybetmişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yaşar'ın vefat haberi üzerine TOBB ETÜ Hastanesine giderek şehidin babası Ahmet, dedesi Asım ve kardeşi Kadir Yaşar ile diğer aile bireylerine taziye ziyaretinde bulunmuştu.

Yorumlar