Şehit ve gazi aileleri iftarda bir araya geldi

- Ziraat Bankası Müfettişleri Dayanışma Derneği, Türkiye Harp Malulü, Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği üyeleri onuruna iftar verdi

Google Haberlere Abone ol
Şehit ve gazi aileleri iftarda bir araya geldi

ANKARA (AA) - Ziraat Bankası Müfettişleri Dayanışma Derneğince, Türkiye Harp Malulü, Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği üyeleri onuruna iftar programı düzenledi.

Ziraat Bankası Müfettişleri Dayanışma Derneği Başkanı Erdi Yola, RİSAPARK'da düzenlenen iftarda Türkiye'nin zor bir süreçten geçtiğini söyledi.

Şehit aileleri ve gazileri ağırlamaktan onur duyduklarını ifade eden Yola, "Sizin gibi kıymetli üyelerimizin gerek canlarından, gerekse kanlarından, bizlerin burada rahat bir şekilde iftarımızı yapmasına vesile olduğu için hepinize tek tek teşekkür ediyorum." dedi.

Türkiye Harp Malulü, Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Genel Sekreteri Murat Bayrak da "Türk milleti var olduğu sürece, bu topraklarda yaşadığımız sürece şehidimiz de olacak, gazimiz de olacak ve bu bayrağı indirmeye, ezanı susturmaya kimsenin gücü yetmeyecek." değerlendirmesinde bulundu.

- "Alnımız ak, başımız dik geziyoruz"

Bingöl'de 2007'de düzenlenen operasyonda mayına basarak ayaklarını ve gözünü kaybeden gazi Muhammed Çelik, terör olaylarına üzüldüklerini belirterek, şöyle konuştu:

"İsmimin önüne çok şerefli bir isim, gazilik geldi. Biz bu ismi yere düşürmemek için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz, göstereceğiz. Alnımız ak, başımız dik geziyoruz. Bu vatanımızı kimseye böldürmeyeceğiz, kimseyi kimseye kırdırtmayacağız. Bayramızı indirmeyeceğiz, ezanları susturmayacağız."

Diyarbakır'da 2007'de yaralandığını, sol ayağını diz altından kaybettiğini anlatan Şakir Gülmez de teröristlerin hiçbir zaman emellerine ulaşamayacağını dile getirdi.

Hakkari'de şehit olan Metin Karabıyık'ın annesi Terlan Karabıyık da yemeği düzenleyenlere teşekkür ederek, şehit oğlu için yazdığı şu şiiri okudu:

"Yavrum, bağrımda bir ateş var, sönsün diyorum, sönmüyor ki. Bu şerefsiz Apo başımıza bela, asın diyorum, asmıyor ki. Naçar yavrum anan naçar, kara gündür gelir geçer, bir gün anan da yanına göçer, rahat uyu yavrum, ruhun şad olsun."

Yorumlar