Şehit uzman çavuş son yolculuğa uğurlandı

- Mardin'deki terör saldırısında şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Atal'ın naaşı, memleketi Adıyaman'da toprağa verildi

Google Haberlere Abone ol
Şehit uzman çavuş son yolculuğa uğurlandı

ADIYAMAN (AA) - Mardin'in Derik ilçesinde PKK'lı teröristlerce yola döşenen el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Yusuf Atal'ın cenazesi, memleketi Adıyaman'da defnedildi.

Mardin'de düzenlenen törenin ardından havayoluyla Adıyaman'a getirilen şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu, konvoy eşliğinde Samsat ilçesine götürüldü.

Babaevinde helallik alınmasının ardından şehit için Samsat Hükümet Konağı önünde cenaze töreni düzenlendi.

Vali Abdullah Erin'in, tören boyunca şehit Atal'ın kardeşlerini sakinleştirmeye çalıştığı gözlendi.

Anne ve babasını kaybeden şehidin 7 kardeşi bulunduğu ve bir kız kardeşinin evli olduğu, 6 kardeşine ise maddi durumları iyi olmadığı için kendisinin baktığı öğrenildi.

İl Müftüsü Mehmet Ali Öztürkçü'nün kıldırdığı cenaze namazının ardından, şehit Jandarma Uzman Çavuş Yusuf Atal'ın naaşı ilçe mezarlığında toprağa verildi. Bu sırada vatandaşların da sık sık terör örgütü PKK aleyhine slogan attıkları görüldü.

Cenaze törenine şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra İl Jandarma Komutanı Yarbay Ercan Atasoy, Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, AK Parti Adıyaman Milletvekili İbrahim Halil Fırat, İl Emniyet Müdürü Fikret Salmaner, kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yorumlar