Şehit Uzman Çavuş Şahin son yolculuğuna uğurlandı

- Mardin'in Nusaybin ilçesindeki terör saldırısında şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Engin Şahin'in cenazesi memleketi Edirne'de toprağa verildi

Google Haberlere Abone ol
Şehit Uzman Çavuş Şahin son yolculuğuna uğurlandı

EDİRNE (AA) - Mardin'in Nusaybin ilçesinde terör saldırısında şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Engin Şahin (36), Edirne'de son yolculuğuna uğurlandı.

Şahin'in cenazesi, helallik alınmak üzere Havsa ilçesine bağlı Necatiye köyündeki baba evine getirildi.

Şehidin annesi Hatice, eşi Kıymet, kardeşleri Sezgin ve Bilgin tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Zaman zaman fenalaşan şehidin eşi ve annesine sağlık ekipleri müdahale etti.

Şehit Şahin'in Türk bayrağına sarılı tabutu, daha sonra askerlerin omuzlarında köy meydanında hazırlanan alana getirildi. Şehidin ailesi annesi ve eşi burada da tabuta sarılarak, gözyaşı döktü. Şehidin çocukları Ece Nur, Muhammet Emir ve Cengiz Emre de babalarının fotoğrafının basılı olduğu siyah tişörtlerle törene katıldı.

Törene katılan çok sayıda vatandaş ellerinde Türk bayraklarıyla "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganı attı.

İl Müftüsü Yardımcısı Mehmet Altay'ın kıldırdığı cenaze namazının ardından bir süre omuzlarda taşınan şehidin naaşı, köy mezarlığında toprağa verildi.

Törene Edirne Vali Vekili Beyazıt Tunç, AK Parti Edirne Milletvekili Rafet Sezen, CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan, 54. Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Hidayet Arı, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, askeri yetkililer, şehidin silah arkadaşları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yorumlar