Şehit sınıf arkadaşlarına anma töreni

- 15 Temmuz darbe girişiminde Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığına yapılan saldırıda şehit düşen polisler Cennet Yiğit ile Kübra Doğanay, aynı sınıfta eğitim gördükleri Kayseri Güzel Sanatlar Lisesinde düzenlenen törenle anıldı - Resim bölümünden mezun olan şehitlerin okul yıllarında çizdikleri tablolar da sergilendi - Şehit babası Yiğit: "Çok yalvardım 'kızım özel harekata girme' diye. 'Baba benim şehit olmamı istemiyor musun? Ben şehit olmazsam siz nasıl rahat edeceksiniz buralarda?' dedi. Kelimeler boğazıma dizildi, bunun üzerine bir şey diyemedim. Annesine de aynı cevabı vermişti"

Google Haberlere Abone ol
Şehit sınıf arkadaşlarına anma töreni

KAYSERİ (AA) - FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişiminde Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığına yapılan saldırıda şehit düşen polisler Cennet Yiğit ve Kübra Doğanay için, öğrenim gördükleri Feyziye-Memduh Güpgüpoğlu Güzel Sanatlar Lisesinde anma töreni düzenlendi.

Lisede aynı sınıfta olan ve aynı atölyede çizim yapan şehit komiser yardımcısı Yiğit ile polis memuru Doğanay'ın okul yıllarında yaptıkları çizimler de törende sergilendi.

Törene İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu'nun yanı sıra şehit Cennet Yiğit'in babası Kemal Yiğit ve annesi Huriye Yiğit de katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan anma programına katılanlar gözyaşlarını tutamadı.

Burada konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Çandıroğlu, 15 Temmuz gecesinin Türk tarihi için son derece önemli olduğunu, olaya sadece bir darbe girişimi gözüyle bakılmaması gerektiğini belirtti.

Türkiye'nin bir iç savaşa sürüklenmek istendiğini ifade eden Çandıroğlu, "Yaşananlara sadece Türkiye'den bakmamak lazım. Bu, ülkenin yeni bir kurtuluş gecesiydi. Aslında Kurtuluş Savaşı'na denk bir geceydi 15 Temmuz. Bunu özellikle yeni yetişen nesil iyi idrak etmeli." dedi.

Okul müdürü Sami Çelebi ise şehit sınıf arkadaşlarının 2011 yılında okullarından mezun olduğunu daha sonra Gazi Üniversitesi Resim Öğretmenliği bölümünü kazandıklarını anlattı.

Polislik sınavına giren iki şehit öğrencilerinin de özel harekatçı olduklarını belirten Çelebi, "Aynı sınıftalardı, aynı yurtta kalmışlardı. Adeta kader birliği yapmışlardı. Onları tanıyan öğretmenleri çok müteessirler, aynı zamanda da çok gururlular. Çocuklarımızın okulda yaptıkları eserler burada sergileniyor. Ayrıca öğrencilik fotoğrafları var. Hem o çocukları anmak hem de yeni öğrencilerimize bu bilinci verebilmek istedik." diye konuştu.

Konuşmaların ardından şehitlerin dersine giren öğretmen Esma Yağcı, Yiğit ailesine kızlarının okulda yaptığı çizimi gösterdi. Gözyaşlarına hakim olamayan öğretmen Yağcı iki şehidin de farklı çizimler yaptığını ve beğenildiğini dile getirdi.

Şehit cennet Yiğit'in babası Kemal Yiğit ise kızının polis olmasını istemediğini dile getirdi.

Yiğit, "Çok yalvardım 'kızım özel harekata girme' diye. 'Baba benim şehit olmamı istemiyor musun? Ben şehit olmazsam siz nasıl rahat edeceksiniz buralarda?' dedi. Kelimeler boğazıma dizildi bunun üzerine bir şey diyemedim. Annesine de aynı cevabı vermişti." ifadelerini kullandı.

Yorumlar