Şehit polis memuru Yıldız son yolculuğuna uğurlandı

- Mardin'in Nusaybin ilçesindeki operasyonda şehit düşen polis memuru Yıldız'ın cenazesi, Kastamonu'da toprağa verildi

Google Haberlere Abone ol
Şehit polis memuru Yıldız son yolculuğuna uğurlandı

KASTAMONU (AA) - Mardin'in Nusaybin ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda şehit olan polis memuru Uğur Yıldız'ın cenazesi Kastamonu'da defnedildi.

Mardin'de düzenlenen törenin ardından Kastamonu'ya getirilen Yıldız'ın cenazesi, Kastamonu Havalimanı'nda şehidin ailesi, yakınları, Vali Şehmus Günaydın, milletvekilleri, askeri ve sivil erkan tarafından karşılandı. Fenalaşan şehit yakınlarına sağlık ekipleri müdahale etti.

Şehit polis memuru Yıldız'ın Türk bayrağına sarılı naaşı, Honsalar Mahallesi'ndeki evinde helallik alındıktan sonra Ulu Cami'ye götürüldü.

Törende büyük üzüntü yaşayan şehidin annesi Fahriye Yıldız, eşi Perihan Yıldız ile çocukları Mehmet Akın (16) ve Muhammed Atakan Yıldız'ı (12) meslektaşları yalnız bırakmadı.

Şehidin eşi Perihan Yıldız'ın tabuta sarılarak "Canım benim kalk, kurban olayım kalk, beni bırakıp nereye gidiyorsun?" sözleri duygulu anlar yaşanmasına yol açtı.

Şehit polis Yıldız'ın yakınları tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Alanda toplanan grup, "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Kahrolsun PKK", ve "Abdullah Öcalan asılsın" sloganları attı.

Burada öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından şehidin naaşı, Kastamonu Şehitliği'nde toprağa verildi.

Cenaze törenine şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra Vali Şehmus Günaydın, AK Parti Milletvekilleri Metin Çelik, Hakkı Köylü, Murat Demir, Belediye Başkanı Tahsin Babaş, askeri ve mülki erkan ile çok sayıda vatandaş katıldı.


Yorumlar