Şehit polis 1 ay sonra baba olacaktı

- FETÖ darbe girişimi sırasında, Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığına yapılan saldırıda şehit düşen polis Kiretmitçi'nin, Konya'daki babaevinde yas var - Şehit Kiremitçi'nin eşinin 8 aylık hamile olduğu, 1 ay sonra baba olmaya hazırlandığı öğrenildi - Şehidin babası: - "Oğlum şehit olacağını hissetmiş gibi doğacak çocuğunun eğitimiyle de benim ilgilenmemi istemişti. Bana, 'Baba oğlumu da sen yetiştireceksin' demişti"

Google Haberlere Abone ol
Şehit polis 1 ay sonra baba olacaktı

KONYA (AA) - Ankara'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında, Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığına yapılan saldırıda şehit düşen polis Muhsin Kiremitçi'nin babaevinde hüzün var.

Şehit özel harekat polisi 28 yaşındaki Muhsin Kiremitçi'nin Seydişehir ilçesi Yenicami Mahallesi'ndeki babaevine Türk bayrakları asıldı. Şehit polisin cenazesi, Ankara'daki Adli Tıp Kurumundan alınarak, Seydişehir'e getirildi. Kiremitçi'nin cenazesi, ilçe girişinde çok sayıda aracın katıldığı konvoyla karşılandı. Şehit polisin naaşı, Akyol Mezarlığı Morgu'na alındı.

İlçede cadde, sokak ve evlere Türk bayrakları asıldı.

- Şehit Kiremitçi, 1 ay sonra baba olmaya hazırlanıyordu

Üç yıl önce evlenen şehit Muhsin Kiremitçi'nin eşinin 8 aylık hamile olduğu, 1 ay sonra baba olmaya hazırlandığı öğrenildi.

Şehidin babası emekli imam Hüseyin Kiremitçi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oğlunun 5 yıl önce göreve başladığını söyledi.

Oğlu Muhsin'in şehadet haberiyle büyük üzüntü yaşayan baba Kiremitçi, "Polis olduktan sonra özel kuvvetlere katılmak istiyordu. Yaşanan terör olaylarından dolayı stresini kaldırmakta zorlanıyorduk. Bu yüzden özel kuvvetlere gitmesini istemedim. Bana, 'Baba kadere inanmayı sen öğrettin' dedi" ifadelerini kullandı.

- "Acı haberi, Güneydoğu'da bekliyordum"

Baba Kiremitçi, 35 yıl din görevlisi olarak hizmet verdiğini anlattı. Çocuklarının eğitimiyle de ilgilendiğini dile getiren Kiremitçi, şöyle konuştu:

"Oğlum şehit olacağını hissetmiş gibi doğacak çocuğunun eğitimiyle de benim ilgilenmemi istemişti. Bana, 'Baba oğlumu da sen yetiştireceksin' demişti. Bu acı haberi, Güneydoğu'da bekliyordum. Özel harekatçı olmasını istememiştim. Bana direnmişti. 1-1,5 yıl kabul etmedim sonra, ikna oldum. Doğu ve Güneydoğu'da görev yaptı. Terör operasyonlarının en şiddetli olduğu yerlerde bulundu. Her kapı çaldığında bu haberi bekliyordum. Şehadet haberi Ankara'da geldi. Allah, ülkemize milletimize zeval vermesin."

Şehit polis Kiremitçi, Hükumet Konağı önünde düzenlenecek cenaze törenin ardından Akyol Mezarlığı'ndaki Şehitliğe defnedilecek.

Yorumlar