Şehit Özsoy'un ismi konferans salonuna verildi

- FETÖ darbe girişimi sırasında şehit edilen TÜRKSAT personeli Ahmet Özsoy'un adı KÜ Diş Hekimliği Fakültesi'nde yeni açılan konferans salonuna verildi - AK Parti Van Milletvekili Atalay: "Rabbim ülkemizi muhafaza etti, korudu. Başka türlü bir ihtimal olsaydı Türkiye ne hale gelecekti tehayyül bile edemezdik. Rabbim büyük bir beladan Türkkiye'yi, milletimizi kurtardı"

Google Haberlere Abone ol
Şehit Özsoy'un ismi konferans salonuna verildi

KIRIKKALE (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında şehit edilen TÜRKSAT personeli Ahmet Özsoy'un adı Kırıkkale Üniversitesi (KÜ) Diş Hekimliği Fakültesi'nde yeni açılan konferans salonuna verildi.

TÜRKSAT A.Ş'nin Gölbaşı'ndaki tesislerinde FETÖ'nün darbe girişimine direnirken cuntacı askerler tarafından şehit edilen ve 1994 yılında KÜ'de asistanlık yapan Özsoy'un adının verildiği konferans salonunun açılışı yapıldı.

Törende, Özsoy için Kur'an-ı Kerim okundu, dua edildi.

AK Parti Van Milletvekili Beşir Atalay, burada yaptığı konuşmada, 15 Temmuz gecesi hayatını feda eden 240 şehide Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.

O gece Türkiye'nin adeta yok olmaktan kurtulduğunu anlatan Atalay, şöyle konuştu:

"Rabbim ülkemizi muhafaza etti, korudu. Başka türlü bir ihtimal olsaydı Türkiye ne hale gelecekti tehayyül bile edemezdik. Rabbim büyük bir beladan Türkiye'yi, milletimizi kurtardı. Bu şehitlerimiz o kurtuluşun sembolleri. O gece o kurtuluş için kendini tankların, silahların önüne atarak hayatlarını feda eden kişiler gerçek şehitler. TÜRKSAT televizyonların yayın hayatının merkezi bir yer. Orayı ele geçirmek istediler. Ona engel olan, engel olmak için orada olan, kendisini siper eden ve orayı vermeyen kardeşimiz, şehit oldu. Tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum."

Atalay, paralel yapı isimleri yokken o yapıyla ilgili endişeleri en erken taşıyanların kendileri olduğunu, siyaset yaptığı çerçevede de bunu en erken anlatanlardan olduğunu vurguladı.

O hassasiyeti çok önceden tespit eden, o riski ve tehlikeyi görenlerden olduğunu belirten Atalay, şunları kaydetti:

"Bu üniversitenin kuruluş günlerinde oradan bir iz yoktur. Bu tehlikeyi yeterince anlatamamış olabiliriz. Kırıkkale ortamında da anlatamamış olabiliriz. Ben Kırıkkaleliyim ve burada siyaset yaptım. Buradaki ortak siyaset yaptığımız arkadaşlara bile bunları anlatamadık. Buralardan himayeler gördüler maalesef. Ancak böyle bir bela yaşandıktan sonra insanlar meğer bunun ne büyük felaket olduğunu anlayabildikleri kadar anladılar."

KÜ Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız ise 15 Temmuz darbe girişimini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın öncülüğünde halkın iradesine sahip çıkıp direnmesiyle ve kahraman güvenlik güçlerinin fedakarca karşı koymasıyla engellendiğini belirtti.

Türk milletinin topyekün, Allah'ın da yardımıyla bu ülkeyi, namusunu, iradesini canı pahasına koruduğuna dikkati çeken Yıldız, "İçimiz yansa da bu topraklar 240 şehidin taze kanıyla yeniden sulanmıştır. Bu menfur girişimde de Kırıkkale'nin şehitleri olmuştur. KÜ'nün de iki şehidi olmuştur. Birincisi Mühendislik Fakültesi mezunumuz Aydın Çopur, diğeri ise açılışını yaptığımız ve adını verdiğimiz Özsoy kardeşimizdir. Özsoy kardeşimiz, KÜ'nün ilk dönem asistanlarındandı. Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun." diye konuştu.

Konuşmaların ardından Atalay, Özsoy'un eşi Yasemin ve oğlu Abdullah'a plaket takdim etti.

Atalay, Anadolu Ajansı (AA) Finas Direktörü Doç. Dr. Seyfi Yıldız ile AA'nn Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin kronolojisini ve bu kalkışmaya tepkileri ele alan "Dakika Dakika FETÖ'nün Darbe Girişimi" kitabını katılımcılara dağıttı.

Yorumlar