Şehit Özkul'un cenazesi Balıkesir'de defnedildi

PKK'lı teröristlerin yol kontrolü yapan güvenlik güçlerine düzenlediği saldırıda şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Özkul'un cenazesi memleketi Balıkesir'de defnedildi

Google Haberlere Abone ol
Şehit Özkul'un cenazesi Balıkesir'de defnedildi
Hakkari'nin Çukurca ilçesindeki terör saldırısında şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Sercan Özkul, memleketi Balıkesir'de son yolculuğuna uğurlandı.

Şehit Özkul'ın naaşı, askeri uçakla Bandırma 6. Ana Jet Üssü Komutanlığı, buradan da Gönen ilçesine bağlı Ayvalıdere Mahallesi'ndeki babaevine getirildi.

Helallik alınmasının ardından şehidin cenazesi, Ayvalıkdere Camisi önüne götürüldü. Şehit Özkul için burada tören düzenlendi. Cenaze namazından sonra şehidin naaşı, Ayvalıkdere Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Cenaze töreni sırasında gözyaşlarına hakim olamayan şehidin annesi Semra ve babası Fahrettin Özkul'u, askeri yetkililer ve yakınları teselli etmeye çalıştı.

Törene, şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Bandırma Kaymakamı Tuncay Sonel, Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar, Gönen İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Temel Kılıç ile bazı milletvekilleri ve vatandaşlar katıldı.

Çukurca-Hakkari karayolu Taşbaşı-Doğanlı bölgesinde, dün terör örgütü PKK mensuplarının yol kontrolü yapan askerlere uzun namlulu silahlarla saldırması üzerine çıkan çatışmada, aralarında Jandarma Uzman Çavuş Sercan Özkul'un (25) da bulunduğu 8 asker şehit olmuş, 25 asker yaralanmıştı.

Yorumlar