Şehit Ömer Halisdemir'in adı okulda yaşatılacak

- FETÖ'nün darbe girişimi sırasında şehit edilen Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir'in ismi, Samsun'da imam hatip lisesine verildi

Google Haberlere Abone ol
Şehit Ömer Halisdemir'in adı okulda yaşatılacak

SAMSUN (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında darbeci generali vurduktan sonra şehit edilen Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir'in ismi, Samsun'da imam hatip lisesinde yaşatılacak.

Canik ilçesinde belediye ve hayırseverlerin katkılarıyla 40 dönüm araziye yapılan Galip Öztürk Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin adı, Canik Şehit Ömer Halisdemir Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak değiştirildi.

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, okulun bahçesinde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Türkiye'nin 15 Temmuz akşamı bir darbe teşebbüsünün ötesinde işgalci bir girişimle karşı karşıya kaldığını söyledi.

Şehit Ömer Halisdemir'in 15 Temmuz darbe girişiminde vatanı, milleti ve bayrağı için saniyeler sonra öleceğini bile bile büyük bir kahramanlık örneği gösterdiğini vurgulayan Genç, "Ömer Halisdemir ile 240 şehidimiz ebedi olarak kalbimizde yaşayacak ve şehitlerimizi asla unutturmayacağız. Bu şehirde tek bir FETÖ/PDY terör örgütü mensubu kalmayıncaya kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Aksi takdirde şehitlerimize ve vatanımıza karşı görevimizi yerine getirmemiş sayılırız." dedi.

Okulu yaptıran ve adının Şehit Ömer Halisdemir olarak değiştirilmesi isteyen Galip Öztürk'e teşekkür eden Genç, şunları kaydetti:

"Okulu yaptıran Galip Öztürk, Türkiye'nin en büyük imam hatip lisesi olan Canik Galip Öztürk Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin adını Şehit Ömer Halisdemir olarak değiştirilmesini istediğini söyledi. Çok güzel bir tevafuk oldu. Aynı şeyi düşünmüşüz. 2 Ağustos'ta da isim değişikliği için resmi başvurumuzu yaptık. Bu anlamlı davranışından dolayı Sayın Galip Öztürk'e çok teşekkür ediyorum. Bu isim bu okula çok yakıştı."

- "Yeni Ömer Halisdemirler yetişecek"

Okula şehidin adını vermelerindeki amacının yeni Ömer Halisdemirler yetişmesini sağlamak olduğunu dile getiren Genç, "Amacımız 15 Temmuz şehitlerimizi unutturmamak, 15 Temmuz'un önemini gençlerimize anımsatmak ve Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden yeni Ömer Halisdemirler yetişmesini sağlamaktır. İnşallah bittiğinde Türkiye'nin en güzel eğitim kampüsü olacak. Buradan yüzlerce, binlerce Ömerler yetişecek." diye konuştu.

Törene Metro Holding Başkan Vekili Haluk Tan ile vatandaşlar da katıldı.

Okulun yeni adı olan "Canik Şehit Ömer Halisdemir Anadolu İmam Hatip Lisesi" tabelasının ise bir süre önce okulun girişine takıldığı bildirildi.

Yorumlar