"Şehit olursak silahımız yere düşmesin"

- FETÖ'nün darbe girişimi sırasında İstanbul Saraçhane'de yaralanan Şanlıurfalı Ramazan Nerede, 15 Temmuz gecesi yaşadıklarını anlattı - Nerede: - "Oradaki polisler bizi motive etti, daha güçlü olmamızı sağladı, 'Şehit olursak silahımızın yere düşmesine izin vermeyin' dediler" - "Şu anda kolumda, bacağımda ve omzumda şarapnel parçaları var. Doktorlar, şarapnel parçaları çıkarılırsa kolumun sakat kalabileceğini söyledi. Darbenin izlerini ölünceye kadar taşıyacağım ve bundan pişman değilim"

Google Haberlere Abone ol
"Şehit olursak silahımız yere düşmesin"

ŞANLIURFA (AA) - HALİL FİDAN - İstanbul'da Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine engel olmak isterken silahla yaralanan Ramazan Nerede, 15 Temmuz gecesi polislerin kendilerini motive ettiğini belirterek, "Daha güçlü olmamızı sağladılar, 'Şehit olursak silahımızın yere düşmesine izin vermeyin' dediler." ifadesini kullandı.

Harran Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü mezunu Ramazan Nerede (24), AA muhabirine, yükseköğrenimini bu yıl tamamladığını, ailesinin maddi durumu iyi olmadığı için bir süre önce çalışmak üzere kuzenleriyle İstanbul'a gittiğini söyledi.

Darbe girişimini, iş çıkışı kuzenleriyle eve gidip yemek yedikleri sırada televizyondan öğrendiklerini anlatan Nerede, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine vakit kaybetmeden Saraçhane'ye gittiklerini ifade etti.

Nerede, orada bekleyen kalabalıkla, alana tank ve silahlarla gelen askerleri ikna etmeye çalıştıklarını ancak darbecilerin vatandaşların üzerine silah sıkmaya başladığını dile getirdi.

- "Şehadet şerbetini içmek isterdim"

Alanda çok sayıda kişinin şehit olduğunu anımsatan Nerede, şunları kaydetti:

"Kalabalık bir grup vardı, asker kılıklı teröristler, alanda tank ve silahlarla bekliyorlardı. Orada bulunan üst rütbeliler ateş emri verdi, önce havaya ateş ettiler, biz onlara doğru yürüdük. Bir ara yere düştüğümü fark ettim, kalktığımda kuzenlerimin vurulduğunu gördüm, kolumda sıcaklık hissettim. Aslında oradaki polisler bizi motive etti, daha güçlü olmamızı sağladı. Çünkü bize 'Şehit olursak silahımızın yere düşmesine izin vermeyin' dediler. Biz onlardan güç aldık ve orada benim gibi onlarca kişi yaralandı, kimisi şehit oldu. Gönül isterdi ki biz de şehadet şerbetini içelim, anne ve babama şehitlik haberim gelsin ama buna da şükürler olsun. Ülkemize zeval vermek isteyenlere Rabb'im fırsat vermesin. Umarım bugünleri tekrar yaşamayız ama tekrardan böyle bir faaliyete kalkışmak isterlerse ben gider diğer kolumu da kaybederim, hiç sıkıntı değil. Vatanım, milletim için canımı veririm, Cumhurbaşkanımız ne derse odur, nöbet tutun derse biz nöbet tutmaya devam ederiz."

Alandaki askerlerin, ambulansların yaralıları almasına da izin vermediğini belirten Nerede, "Hastaneye götürülünce orada da bir karışıklık olduğunu gördüm. Askerlerin içeri girip yaralıları öldüreceğini söylediler, o yüzden bizi başka hastanelere naklettiler, tam bir faciaydı." dedi.

Ailesine yaralandığını 3 gün sonra söyleyebildiğini bildiren Nerede, durumu öğrendiklerinde ailesinin kendisiyle gurur duyduğunu vurguladı.

Nerede, "Biz üç kuzen birlikte vurulduk. Şu anda kolumda, bacağımda ve omzumda şarapnel parçaları var. Doktorlar, şarapnel parçaları çıkarılırsa kolumun sakat kalabileceğini söyledi. Darbenin izlerini ölünceye kadar taşıyacağım ve bundan pişman değilim. Sonuna kadar orada kalsın sıkıntı deği̇l, yeter ki̇ ülkemi̇z var olsun." diye konuştu.

Darbe girişiminin yaşandığı gece gözünün önünde bir kadının, slogan attığı anda askerler tarafından vurulup şehit olduğunu dile getiren Nerede, "O anı hiç hatırlamak istemiyorum çünkü çok kötü bir durum." ifadesini kullandı.

Yorumlar