"Şehit olan arkadaşlarımızı kıskanıyor, imreniyoruz''

- FETÖ'nün darbe girişimi sırasında darbecilerin kurşunuyla İstanbul Büyükşehir Belediyesinin önünde yaralanan Turan: - ''Herkes oraya şehadet için çıkmıştı. Keşke şehadet şerbetini içseydik. Şehit olan arkadaşlarımızı kardeşlerimizi kıskanıyor, imreniyoruz'' - ''Tekrar böyle bir şey olursa bu millet hep birlikte o meydanlara çıkacak, onlara bu ülkeyi bırakmayacağız. Tekrar böyle bir şey olacağına, güçlerinin olduğuna da inanmıyorum''

Google Haberlere Abone ol
"Şehit olan arkadaşlarımızı kıskanıyor, imreniyoruz''

İSTANBUL (AA) - HİKMET FARUK BAŞER - Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimini durdurmak için gittiği İstanbul Büyükşehir Belediyesinin önünde yaralanan Abdullah Turan, ''Herkes oraya şehadet için çıkmıştı. Keşke şehadet şerbetini içseydik. Şehit olan arkadaşlarımızı kardeşlerimizi kıskanıyor, imreniyoruz.'' dedi.

Fatih'in Haydar semtinde ikamet eden Turan, darbe girişimi gecesinde yaşadıklarını AA muhabirine anlattı.

Darbe girişimini ilk olarak televizyonda alt yazıda gördüğünü ifade eden Turan, ''Olayı görünce inanmadım. Böyle bir darbe olmaz, daha önce darbe görmüştüm. Bu olay 3-5 kişinin işi diye düşündüm.'' diye konuştu.

Darbe girişiminin gerçek olduğunu anladıktan sonra evden hemen çıktığını ve arkadaşlarıyla beraber hareket ettiklerini belirten Turan, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Vatan caddesine gitmeye çalıştık ama yollar kapalıydı. Sonra Saraçhaneye geldim. İnsanların vurulduğunu gördüm. Mücadele etmeye başladık. Sürekli insanlar vuruluyordu. Yaralananlar ve ölenler oluyordu. Çaresiz kalıyorsun o anda, silahsız olmayacağını anladım. Eve geldim silahımı aldım. İlk başta 2-3 polis vardı. Sonra çoğaldık. Halktan da silahlı kişiler vardı. Çoğaldıkça ilerlemeye başladık. Millette peşimizden tekbirlerle geldi. Hep beraber operasyon yaptık belediyede. Belediyenin kapısında içeriye girmek üzereyken teslim olmak için çıkan askerin birini teslim alırken bir tane astsubay ateş etti ilk ateşinde yanımda bir polisi vurdu, ikinci ateşinde ben kolumdan vuruldum. Sonra hastaneye gittik.''

- ''Onlara bu ülkeyi bırakmayacağız''

Turan, bir daha milletin başına böyle bir şey gelmemesi için dua ettiği ifade ederek, şunları söyledi:

''Tekrar böyle bir şey olursa bu millet hep birlikte o meydanlara çıkacak, onlara bu ülkeyi bırakmayacağız. Tekrar böyle bir şey olacağına, güçlerinin olduğuna da inanmıyorum. Onlar biraz balon. Onların yaşadığı bu mağlubiyetin kendi içlerinde yaşadıkları ezikliğin biraz alt tabanlarına hissettirmek istiyorlar tekrarını yapacaklarmış gibi. Bana göre böyle bir şeye tekrar kalkışamazlar. Bu ülkede inanç, iman, birlik ve beraberlik olduğu sürece böyle bir tehlike yok.''

- ''Bunlar başarılı olsaydı ülke istilaya uğrardı''

Askerlerin Allahu Ekber diyenlere ateş ettiğini anlatan Turan, sağında solunda çok insan vurulduğunu, bir çocuğun yarım metre yanında G3 mermisiyle şehit olduğunu kaydetti.

Askerlerin o anda yaptıklarını emir altında yaptıklarını iddia ettiklerini belirten Turan, ''Biz de askerlik yaptık, silahı biliyoruz. Bunlar hedef gözeterek ateş ettiler. Bazı askerleri aklamaya çalışıyorlar emir komuta altındaydı diye. Bunlara inanmıyorum. Bunlar başarılı olsaydı ülke istilaya uğrardı. Bir çoğumuzu evden alıp kafamıza sıkmışlardı.'' ifadelerini kullandı.

- ''Şehit olan arkadaşlarımızı kıskanıyoruz''

Turan, darbe girişimine karşı durmak için çıkanların şehit olmaya gittiklerini dile getirerek, sözlerini şöyle tamamladı:

''İnsanlar vuruldukça tekbirler getiriliyordu. Sevdiklerimizi aradık, 'haklarınızı helal edin' dedik. Allah rızası için, ülke, vatan, millet, bayrak sevdası için gittik. Merminin önüne kendisi siper eden insanlar vardı. Göğsünden yara alanları gördükten sonra benim yaram yara falan değil. Beni, geçerken bir mermi deldi geçti. Orada kimse kol bacak düşünmedi, orada herkes canını siper etti. Herkes oraya şehadet için çıkmıştı. Keşke şehadet şerbetini içseydik. Şehit olan arkadaşlarımızı kardeşlerimizi kıskanıyor, imreniyoruz.''

Yorumlar