Şehit köy korucusu için tören

- Şırnak'ta terör örgütü PKK mensuplarının saldırısı sonucu şehit olan köy korucusu Fidan için tören düzenlendi

Google Haberlere Abone ol
Şehit köy korucusu için tören

ŞIRNAK (AA) - Şırnak'ta PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan köy korucusu Abdurrahman Fidan için tören düzenlendi

Şırnak Jandarma Komutanlığındaki tören, şehit köy korucusu Fidan'ın Türk bayrağına sarılı naaşının katafalka konulması ve öz geçmişinin okunmasıyla başladı.

Jandarma İstihkam Yüzbaşı Devrim Şimşek, burada yaptığı konuşmada, terörle mücadelede kahraman köy korucularının vatanın birlik ve bütünlüğünün sağlanmasında emniyet güçleri ile omuz omuza mücadele ettiğini, bölgede yaşayan vatandaşların huzur ve güvenliği için canlarını hiçe sayarak görev yaptıklarını ifade etti.

Geçici köy korucusu Fidan'ın da bölgenin huzur ve güveni için üstün çaba harcadığına dikkati çeken Şimşek, "Türk Silahlı Kuvvetleri olarak vatanımızı koruma kararlılığımızdan asla vazgeçmeyeceğiz. Bu vatan bu topraklar için şehit düşen tüm kahraman silah arkadaşlarımızı bir kez daha minnetle anıyoruz. Onların emanetlerini sonsuza kadar taşıyacağımızdan kimsenin en ufak bir endişesi olmasın. Ruhları şad olsun." dedi.

7 çocuk babası Fidan'ın naaşı okunan duanın ardından toprağa verilmek üzere Yeniaslanbaş köyüne gönderildi.

Törene, Şırnak Vali Vekili Ümit Altay, 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Abdullah Baysar,1. Jandarma Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Osman Gürcan, Şırnak Emniyet Müdürü Celal Sel, güvenlik güçleri ve şehidin yakınları katıldı.

Şırnak merkeze bağlı Aslanbaşar köyündeki Jandarma Karakol Üs Bölgesine bir grup terörist tarafından roketatar ve uzun namlulu silahlar ile saldırı düzenlenmiş, çıkan çatışmada ağır yaralanan köy korucusu Abdurrahman Fidan kaldırıldığı Şırnak Asker Hastanesinde müdahalelere rağmen şehit olmuştu.

Yorumlar