Şehit korucu, son yolculuğuna uğurlandı

- Erciş'te terör örgütü PKK mensuplarınca jandarma karakoluna patlayıcı yüklü araçla gerçekleştirilen saldırıda şehit olan geçici köy korucusu Kırgız Türk'ü Gürocak, Ulupamir köyünde toprağa verildi

Google Haberlere Abone ol
Şehit korucu, son yolculuğuna uğurlandı

VAN (AA) - Van'ın Erciş ilçesinde, teröristlerce Pay Jandarma Karakol Komutanlığına patlayıcı yüklü araçla düzenlenen saldırıda şehit olan geçici köy korucusu Kırgız Türk'ü Turatbeg Gürocak, gözyaşları arasında toprağa verildi.

Görocak'ın cenazesi, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı Helikopter Filo Komutanlığındaki törenin ardından Erciş'teki Ulupamir köyüne getirildi.

Evinin önünden helallik alınarak köy camisine götürülen Gürocak'ın cenazesi, Müftü Nimetullah Arvas'ın kıldırdığı cenaze namazının ardından gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı. Bu sırada bazı vatandaşlar, tekbir getirerek, "şehitler ölmez vatan bölünmez" şeklinde slogan attı.

Cenaze merasiminin ardından tabutun üzerindeki Türk Bayrağını şehidin oğlu Astsubay Şükrü Gürocak'a teslim eden Van Valisi İbrahim Taşyapan, "İnşallah bu bayrak galip şekilde çıkacak. Görev yapan arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Bütün şehitlerimize rahmet diliyorum, yaralılarımız var. Onlara da sağlık, sıhhat diliyorum, durumları iyi onlara dua ediyoruz. İnşallah hainlere Allah fırsat vermeyecek, hiçbir zaman başarılı olmayacaklar. Allah birlik beraberliğimizi muhafaza etsin, şehidimize rahmet etsin." diye konuştu.

Şehidin ağabeyi Nurullah Gürocak ise "Bu vatan hepimizin. Bu vatan için yüz binlerce şehit verebiliriz. Biz şehit verdikçe güçlenip birbirimize kenetlenen bir milletiz dünya nüfusunun yüzde 5'i Türktür. Hiç kimsenin de aklı bir yere gitmesin. Acı yaşadıkça büyüyen, kuvvetlenen birbirine kenetlenen bir milletiz. İnşallah bu böyle devam edecektir." ifadesini kullandı.

Ulupamir Mahallesi'nde düzenlenen törene şehidin ailesi, Vali Taşyapan, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Metin Temel, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Yüksel Oğuz, Erciş Kaymakamı Mehmet Şirin Yaşar, 108. Alay Komutanı Albay Murat Yalbır, İlçe Jandarma Komutanı Murat Acar, AK Parti İl Başkanı Zahir Zoğanda, askeri erkan, kurum amirleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Erciş'te terör örgütü PKK mensuplarınca Pay Jandarma Karakol Komutanlığına düzenlenen saldırıda, bir asker ile bir geçici köy korucusu şehit olmuş, 10 asker ve 5 köy korucusu yaralanmıştı.

Yorumlar