Şehit Kaymakam'ın adı Ümraniye'de yaşatılacak

- Teröristlerin makam odasına el yapımı patlayıcıyla gerçekleştirdiği saldırıda şehit düşen Derik Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk'ün adının Ümraniye'deki Kültür Merkezi'ne verilmesi teklifi, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisinde oybirliğiyle kabul edildi

Google Haberlere Abone ol
Şehit Kaymakam'ın adı Ümraniye'de yaşatılacak

İSTANBUL (AA) - İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, teröristlerin makam odasına el yapımı patlayıcı yerleştirerek gerçekleştirdiği saldırıda şehit düşen Derik Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk'ün adının Ümraniye'deki Kültür Merkezi'ne verilmesi teklifini oybirliğiyle kabul etti.

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisinin Kasım Ayı Toplantısı'nın birinci birleşimi, Büyükşehir Belediyesinin Saraçhane'deki binasında gerçekleşti.

Mecliste, terör saldırısında şehit düşen Derik Kaymakamı Muhammet Fatih Safitürk'ün adının Ümraniye'de kültür merkezine verilmesi teklifi görüşüldü.

AK Parti ve CHP'li Meclis üyelerinin ortak teklifi, oybirliğiyle kabul edildi.

Karar kapsamında, Ümraniye'deki Atakent Kültür Merkezi'nin adı Muhammed Fatih Safitürk Kültür Merkezi olarak değiştirildi.

- Kadıköy Belediyesine açılan dava

Öte yandan, Mecliste Kadıköy'deki bir arsaya 4 bina inşa eden Taşyapı'nın, Kadıköy Belediyesine açtığı tazminat davasını kazanması da gündeme geldi.

CHP'li Meclis Üyesi Mesut Kösedağı, davada Kadıköy Belediyesinin firmaya 101 milyon lira tazminat ödemeye mahkum edildiğini belirterek, CHP Meclis Grubu'nun davaya ilişkin önerge vereceğini açıkladı.

Meclise sunulan önergede, Kadıköy Göztepe Mahallesi 1421 ada, eski 161 yeni 285 parseldeki eski Meteoroloji arsası üzerinde yapılan 4 blok olduğu belirtildi.

Önergede, şu ifadelere yer verildi:

"İlçe belediyesince incelenmesi tamamlanmadan ve 08. Eylül 2013 yönetmenliğinin 59. Maddesindeki prosedüre uyulmadan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylanan projenin ilçeye gönderilmemesi nedeniyle emsale dahil edilen alanlar anlaşılmamakla birlikte, verilen resmi ruhsattan bağımsız bölüm alanının 99 bin metrekareden 116 bin 500 metrekareye çıkarıldığı görülmektedir. Buna göre, ilçe sınırları dahilinde neden ilk kez Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından böyle bir projenin onaylandığı, söz konusu projenin imar hükümleri doğrultusunda hazırlanıp hazırlanmadığı, projenin emsal hesaplarının hangi yönetmenlik doğrultusunda incelendiği, yerindeki imalatın onaylı projeye uygun olup olmadığı, konularının incelenmesi önergemizin kabul edilmesi hususunda gereği arz olunur."

Önergenin okunmasının ardından İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi 1. Başkanvekili Ahmet Selamet, "İnşallah üst mahkeme itirazlarınızı kabul eder, siz de Kadıköy Belediyesi olarak bu rakamı ödemekten kurtulursunuz." dedi.

Kadıköy Belediyesinin AK Parti Grup Başkan Vekili ve İBB Meclis Üyesi Ömer Şahan da "Mahkeme kararı bu. Belediyemiz bu mahkeme kararını bir üst mahkemeye götürecek. Biz de AK Partili Meclis üyeleri olarak olarak üst mahkemede olaya müdahil olacağız." diye konuştu.

Önergenin oybirliğiyle başkanlık makamına gönderilmesine karar verildi.

Yorumlar