Şehit Kantarcı'nın çocukları sünnet oldu

- Şehit Halil Kantarcı'nın çocukları sünnet oldu - Bakan Albayrak: - "(Halil Kantarcı) 80 milyon için, hepimizin için de çok büyük bir rol model"

Google Haberlere Abone ol
Şehit Kantarcı'nın çocukları sünnet oldu

İSTANBUL (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından 15 Temmuz gecesi Çengelköy'de vurularak şehit edilen Halil Kantarcı'nın çocukları Ali Cihat ve Ömer Tarık'ın sünnet töreni çok sayıda davetlinin katılımıyla gerçekleşti.

Üsküdar Boğaziçi Yaşam Merkezinde gerçekleşen törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın damatları Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ve Selçuk Bayraktar, kızları Esra Albayrak ve Sümeyye Erdoğan Bayraktar, oğlu Bilal Erdoğan, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Abdurrahim Boynukalın ve İstanbul Valisi Vasip Şahin başta olmak üzere birçok sivil toplum kuruluşu yetkilisi, gazeteci, yazar ve ailenin yakınları katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, marşlar ve meddah gösterisi yapıldı.

Bakan Albayrak yaptığı açıklamada, Halil Kantarcı için ne söylense az olduğunu belirtti, 15 Temmuz'da 246 kişinin şehit olduğunu hatırlatan Albayrak, şunları söyledi:

"Halil tabii bunlardan biri ama 80 milyon için, hepimizin için de çok büyük bir rol model. 3 tane evladı için değil sadece rol model. Milyonlarca evladımız, çocuğumuz için bir rol model. Bugün tabii bir dost olarak, bir kardeş olarak, bir arkadaş olarak buraya gelip bir vecibemizi yerine getirme noktasında, biraz olsun acılarını paylaşma, mutlu günlerinde yanlarında olma noktasında bir arada olduk. Allah bu millete bir daha 15 Temmuz yaşatmasın. En büyük duamız o ama bir daha 15 Temmuz olması noktasında birileri yeltenirse 80 milyonda, 80 milyon icabında Halil Kantarcı oluruz gösterme noktasında elhamdülillah bugün bunları yaşıyoruz. Ülke iyi olacak, Türkiye çok daha iyi olacak. Bütün bu sıkıntılara rağmen çok daha iyi olacak. Bugünümüz dünden yarınımız da bugünden daha iyi olacak. Allah Halil kardeşimizin 3 evladını dinine hadim kılsın. Ümmete hayırlı, bereketli evlatlar olmayı, ümmet olmayı nasip etsin. İnşallah bize de onlara Halil'den sonra millet olarak hakkıyla sahip çıkmayı nasip etsin. Tekrardan tebrik ediyoruz bu mutlu günde."

Şehidin eşi Ayşe Kantarcı da eşiyle beraber sünnet törenini hayal ettiklerinde eşinin kendisine çok güzel bir tören olacağını söylediğini anlattı. Bugün de çok güzel bir sünnet töreni gerçekleştiğini ifade eden Kantarcı, "Ama biz bu kadarını hayal etmiyorduk. Daha mütevazı bir düzenimiz vardı bizim. Bugünü inşa eden, bize bugünü yaşatmak için emek veren, destek veren, bir tuğla koyan, herhangi bir işin ucundan tutan, dua eden, ne kadar güzel insan varsa tek tek hepsine teşekkür etmek istiyorum. Olmazları olduran, uzakları yakın eden, kalplere muhabbeti veren Allah'a hamd olsun. Çünkü hep düşünüyorum. 4 ay öncesinden bugüne başka hangi şey, birbirlerini tanımayan insanları bu kadar birbirine yakın eder. Bir iş için bu kadar koşturmayı, duayı nasip eder. Allah'a sonsuz şükürler olsun." diye konuştu.

Halil Kantarcı'nın babası Ali Kantarcı ise oğlunun şehit olmasından dolayı gururlu olduğunu ifade etti. Torunlarının mürüvvetini gördüğü için sevinçli olduğunu ifade eden Kantarcı, şöyle konuştu:

"Her şey Allah’ın yazısı diyorum. Rabbim hakkımızda hayırlısı buydu, bunu nasip etti, buna da kabulüm. Allah herkesten razı olsun çok ilgi alaka gördük, taziyede bulundular. Bizi hiçbir zaman yalnız bırakmadılar. Bundan dolayı herkese candan teşekkür ediyorum.”

Şehit Halil Kantarcı ile ilgili hazırlanan slayt gösterisi ve duanın ardından program sona erdi.

Yorumlar