Şehit Jandarma Uzman Çavuş Aktaş son yolculuğuna uğurlandı

- Mardin'in Nusaybin ilçesinde şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Ferhat Aktaş, memleketi Adana'da toprağa verildi

Google Haberlere Abone ol
Şehit Jandarma Uzman Çavuş Aktaş son yolculuğuna uğurlandı

ADANA (AA) - Mardin'in Nusaybin ilçesinde PKK terör örgütü üyelerinin bombalı saldırısı sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Ferhat Aktaş, memleketi Adana'nın Feke ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.

Adana'da asker hastanesinden alınan şehidin naaşı, askeri araçla Feke'nin Akoluk Mahallesi'ne getirildi. Burada düzenlenen cenaze törenine şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra, Adana Valisi Mustafa Büyük, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, bazı milletvekilleri ile vatandaşlar katıldı.

Şehidin, uzman çavuş olan iki kardeşi Orhan ve Faruk Aktaş da törende hazır bulundu. Tören alanına gelen şehidin annesi Elif Aktaş, oğlunun Türk bayrağına sarılı tabutuna sarılarak gözyaşı döktü.

- "Üniformamı çok seviyorum, demişti"

Oğlunun, en son 10 gün önce kendisini ziyarete geldiğini belirten Aktaş, "Geldi, helallik istedi. Eve Türk bayrağı astı, gitti. İki gün önce de telefonla aradı, Anneler Günü'mü kutladı. 'Annem, üniformamı çok seviyorum, bana çok yakıştı' demişti." dedi.

İl Müftüsü Arif Gökçe'nin kıldırdığı cenaze namazının ardından şehidin naaşı, mahalle mezarlığında babasının kabrinin yanında toprağa verildi.

Yorumlar