Şehit Halisdemir'in adı öğrenci yurdunda yaşatılacak

Türk Eğitim-Sen tarafından temeli atılan yurda şehit olan astsubay Ömer Halisdemir'in adı verildi

Google Haberlere Abone ol
Şehit Halisdemir'in adı öğrenci yurdunda yaşatılacak
Türkiye Kamu-Sen'e bağlı Türk Eğitim-Sen tarafından 2017-2018 eğitim ve öğretim yılında faaliyete girmek üzere temeli atılan yurda, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminde şehit olan Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir'in adı verildi.
Sendikadan yapılan açıklamaya göre, Türk Eğitim-Sen tarafından Kazım Karabekir Caddesi üzerinde yaptırılacak ve yurdun temel atma töreni gerçekleştirildi.

Törene, Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Genel Başkanı İsmail Koncuk, İlksan Yönetim Kurulu Başkanı Tuncer Yılmaz, Kamu-Sen'e bağlı sendikaların genel başkanları, çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, genel merkez yöneticileri, şube başkanları, üyeler ve çok sayıda davetli katıldı.

Genel Başkan Koncuk, törendeki konuşmasında, tarihi bir güne şahit olduklarını belirtti.
Bu ülke evlatlarının yıllarca yurt sıkıntısından dolayı bir takım odakların insafına terk edildiğini vurgulayan Koncuk, şunları kaydetti:

"Türk milletini geleceğe taşıyacak evlatlarımızı yetiştirmek mümkünken maalesef birileri tarafından kendi insanına silah sıkan, bomba atan bir nesil yetiştirildi. Böyle değerlendirdiğimizde gerçekten kahroluyoruz. Belki de bu ülkenin geleceğini omuzlayacak çok zeki evlatlarımız art niyetli insanların kucağına terk edildiği için, sahip çıkılmadığı için bugün kendi insanına silah sıkacak hatta TBMM'yi bombalayacak zihniyetteki insanlar haline dönüştü. Bu camiada Türkiye, millet sevdalıları var. Ben yurdumuzun adının, günümüzün birlik ve beraberliğini, tüm şehitlerimizi temsil etmesi adına, vakar ve cesaret örneği gösterdiğinden dolayı Ömer Halisdemir olmasını temenni ediyorum. Yurdumuz bütün milletimize hayırlı uğurlu olsun."

Konuşmaların ardından katılımcılar yurdun temeline ilk harcı attı. Kız ve erkek öğrenci olarak iki ayrı kısımdan ve 16 katlı planlanan yurt, 528 öğrenciye hizmet vercek.

Yorumlar