Şehit haberi Kırgız Türklerini yasa boğdu

- Erciş'te teröristler tarafından düzenlenen bombalı saldırıda şehit olan geçici köy korucusu Kırgız Türk'ü Turanbeg Gürocak'ın Ulupamir Mahallesi'nde yas var - Şehidin oğlu Astsubay Gürocak: - "Babam aslanlar gibi şehit oldu, bu vatan için gerekirse bende şehit olurum"

Google Haberlere Abone ol
Şehit haberi Kırgız Türklerini yasa boğdu

VAN (AA) - Van'ın Erciş ilçesinde teröristlerce düzenlenen bombalı saldırı da şehit olan Kırgız Türk'ü Turanbeg Gürocak için Ulupamir Mahellesi'nde yas var.

1980'li yıllarda Afganistan'dan dönemin Cumhurbaşkanı Kenan Evren tarafından 1982'de Türkiye'ye getirilerek Erciş'teki Ulupamir köyüne yerleştirilen Kırgız Türkleri, teröre şehit vermenin hüznünü yaşadı.

İlçeye bağlı Pay Jandarma Karakol Komutanlığına düzenlenen saldırıda şehit olan Gürocak'ın haberini alan Kırgız Türkleri, şehidin eviyle mahallenin girişine Türk bayrakları astı.

Şırnak'ın Silopi ilçesinde görev yapan şehidin büyük oğlu Astsubay Şükrü Gürocak, babasının şehit olduğu haberini alarak ilçeye geldi.

Mahallede vatandaşların taziye dileklerini kabul eden Gürocak, gazetecilere yaptığı açıklamada, babasının şehadet haberine üzülmediğini bildirdi.

Babasının vatan için şehit düştüğünü, bu nedenle mutlu ve gururlu olduğunu ifade eden Gürocak, "Babam aslanlar gibi şehit oldu. Bu vatan için gerekirse ben de şehit olurum. Ay yıldızlı bayrağımız için her şeyi yaparım. Vatan sağolsun" diye konuştu.

Şehit korucu Turanbeg Gürocak, yarın düzenlenecek cenaze törenin ardından Erciş'e 35 kilometre uzaklıktaki Ulupamir Mahallesi'nde defnedilecek.

Yorumlar