"Şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz Futbol Turnuvası"

- Şehit Kiraz’ın babası Hakkı Kiraz: "Bu faliyetlerinizle sizler de bizi onurlandırıyorsunuz. Hakikaten bizim acımızı paylaşmak değil, onurumuzu paylaşıyorsunuz" - İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Salihoğlu: -"Terör örgütü üyeleri, ramazan ayında da haince bu ülkenin vatandaşlarının kanlarını akıtıyorlar ama akıttıkları kanda kendileri boğulacaklar"

Google Haberlere Abone ol
"Şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz Futbol Turnuvası"

İSTANBUL (AA) - Büro Memurları Sendikası (Büro Memur-Sen) tarafından ikincisi düzenlenen "Şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz Futbol Turnuvası"nın kupa töreni yapıldı.

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda düzenlenen törene, şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ın babası Hakkı Kiraz, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu, ve Büro Memur-Sen üyeleri katıldı.

Törende konuşan baba Kiraz, düzenlenen futbol müsabakasına oğlunun isminin verilmesinin kendisin mutlu ettiğini belirterek, turnuvanın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Şehit babası olmaktan onur duyduğunu ifade eden Kiraz, "Bu millet çok aziz ve büyük bir millettir. Derler ki, ateş düştüğü yeri yakar. Fakat bu teşebbüslerinizle gösteriyorsunuz ki, ateş sadece düştüğü yeri yakmıyor. Bu faaliyetlerinizle sizler de bizi onurlandırıyorsunuz. Hakikaten bizim acımızı paylaşmak değil, onurumuzu paylaşıyorsunuz. Şehit ailesi olmak bir onurdur. Bütün şehitlerimize ve ailelerine sabırlar diliyorum." diye konuştu.

- "Akıttıkları kanda boğulacaklar"

Adliye personelleri arasında düzenlenen futbol turnuvasına katılanlara teşekkür ederek konuşmasına başlayan İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Salihoğlu da şehit Kiraz'ın adını unutturmayacaklarını söyledi.

Terör örgütlerinin hiçbir kutsalı tanımadığına dikkati çeken Salihoğlu, "Terör örgütü üyeleri, böyle kutsal bir ayda olduğumuz ramazan ayında da haince bu ülkenin vatandaşlarının kanlarını akıtıyorlar ama akıttıkları kanda kendileri boğulacaklar. Bu millet, tarihin en eski çağından beri varlığını sürdürüyor. Kıyamete kadar da Allah'ın izniyle ülkemize hiç kimse bir şey yapamayacak. İnsan demeye layık olmayan teröristler de yaptıkları hainliklerle tarihteki yerlerini alacaklar." ifadelerini kullandı.

Sosyal faaliyetlerin adliye personelini birbirlerine yakınlaştırdığını dikkati çeken Salihoğlu, şiir ve resim gibi sanatsal alanlarında da organizasyonların yapılması gerektiğini sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından kupa takdimine geçilen törende, turnuvanın birincisi olan Adalet Gücü takımına kupasını Hakkı Kiraz verdi. Turnuvanın ikincisi olan Gümüşhane takımı üyeleri de ödüllerini İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu'nun elinden aldı.

Tören, dereceye giren takım üyelerine verilen ödüllerle sona erdi.

Yorumlar