Şehit çocuklarına burs ve staj imkanı

- Boğaziçi Yöneticiler Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Aydın: - "FETÖ'nün darbe girişimi gecesi şehit düşen vatandaşlarımızın çocuklarına burs imkanı sağlayacağız. Bunun için herhangi bir mülakat yapmayacağız" - "Şehitlerimizin çocuklarına staj imkanı sağlayıp iş bulmalarına da yardımcı olacağız. Onlara kariyer danışmanlığı yapmak istiyoruz"

Google Haberlere Abone ol
Şehit çocuklarına burs ve staj imkanı

İSTANBUL (AA) - LALE BİLDİRİCİ - Boğaziçi Yöneticiler Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Aydın, "15 Temmuz FETÖ'nün darbe girişimi gecesi şehit düşen vatandaşlarımızın çocuklarına burs imkanı sağlayacağız. Bunun için herhangi bir mülakat yapmayacağız" dedi.

Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Boğaziçi Yöneticiler Vakfı'nın faaliyetlerinden birinin de üniversite öğrencilerine burs vermek olduğunu, şu anda 600 öğrenciye bu desteği sunduklarını söyledi.

FETÖ'nün darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz'da Türkiye'nin çok önemli bir geceyi atlattığını ifade eden Aydın, o gece kendisinin de yolda olduğunu anlattı.

Boğaziçi Köprüsü'nün kapandığını öğrendiğini ve Cumhurbaşkanı'nın televizyondaki çağrısı üzerine dışarı çıktığını belirten Aydın, köprüye kadar grupla beraber yürüdüklerini söyledi. Aydın, "Çok acı bir geceydi. Milletimizin kahramanlıklarıyla da doluydu. İnşallah böyle bir gece tekrar yaşanmaz. O kahraman insanları gördüğümde darbe girişiminin başarılı olamayacağını anladım ve şahit oldum" diye konuştu.

Türk milletinin her bir ferdinin o gece sokakta olduğunu ve "ne yapabilirim?" şeklinde düşündüğünü belirten Aydın, Boğaziçi Yöneticiler Vakfı'nın da bundan sonraki süreçte şehitler için neler yapabileceğini düşündüğünü anlattı.

Aydın, şehit yakınlarına ve çocuklarına burs vereceklerini belirterek, şunları kaydetti:

"15 Temmuz FETÖ'nün darbe girişimi gecesi şehit düşen vatandaşlarımızın çocuklarına burs imkanı sağlayacağız. Bunun için herhangi bir mülakat yapmayacağız. Herhangi bir kontenjan da ayırmayacağız. Vakıf olarak Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine burs veriyorduk ama bu kuralı şehit yakınlarımız için uygulamayacağız. Tüm şehitlerimizin çocuklarına hangi üniversitede okuyorsa okusun ayda 250 lira burs ücretini 5 yıl boyunca sağlayacağız. Bu ücreti artırmak için de elimizden geleni yapacağız."

Şehitlerin yakınlarına ve okuyan çocuklarına özel ders imkanı da sağlayacaklarını belirten Aydın, Boğaziçi Üniversitesi'nden mezun olanların da bu konuda gönüllü olduklarını vurguladı.

Aydın, "Şehitlerimizin çocuklarına staj imkanı sağlayıp iş bulmalarına da yardımcı olacağız. Onlara kariyer danışmanlığı yapmak istiyoruz. İhtiyaç olduğu takdir de psikolojik desteği sağlayacağız" dedi.

Aydın, bu süreçte herkesin daha çok ve organize bir şekilde vatanı için çalışması gerektiğini sözlerine ekledi.


Yorumlar