Şehit babasının unutamadığı Babalar Günü hediyesi

- Edirneli şehit babası, oğlu şehadete ermeden kendisine Babalar Günü'nde armağan ettiği tespih ve cüzdana gözü gibi bakıyor - Şehit babası Vardar: - "Benim babalar günlerinde hiç aklımdan çıkmayan iki hediyem var. Oğlum İstiklal bana tespih ve cüzdan hediye etti. Bu hediyeler benim hayatım için çok kıymetli, paha biçilmez"

Google Haberlere Abone ol
Şehit babasının unutamadığı Babalar Günü hediyesi

EDİRNE (AA) - CİHAN DEMİRCİ - Tunceli'de şehit olan İstiklal Vardar'ın babası Ali Nermin Vardar, oğlunun kendisine 20 yıl önce Babalar Günü'nde hediye ettiği cüzdan ve tespihe gözü gibi bakıyor.

Vatani görevini yapmak üzere 1997 yılında Tunceli'deki birliğine teslim olmasının ardından babasına duyduğu hasretle imamesi kurşundan bir tespih dizen İstiklal Vardar, tespih ve cüzdanı babasına babalar günü kutlaması için kargoyla Edirne'ye gönderdi.

Evladına hasret baba oğlunun hediyeleri karşısında sevinirken yaşadığı bu mutluluk yerini kısa süre sonra acıya bıraktı. 1997 yılının babalar günü kutlamasından yaklaşık 1,5 ay sonra Ali Nermin Vardar'a (66), 3 Ağustos günü oğlu İstiklal'in şehit olduğu haberi verildi.

Her babalar günü geldiğinde o günleri yeniden yaşayan baba Vardar, oğlunun yadigarlarıyla acısını dindirmeye çalışıyor.

-"Bir cüzdan, bir tespih, bir büyük acı"

Baba Vardar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oğlu İstiklal Vardar'ı sadece babalar gününde değil her an düşündüğünü anlattı.

Oğlu İstiklal ile çok iyi anlaştığını ve güzel zamanlar geçirdiklerini ifade eden Vardar, "Bir kız çocuğum da var. İstiklal ve ablasını okuttuktan sonra oğlum her vatan evladının yaptığı gibi görevini yapması için askere gitti. İstiklal, acemi birliğini Manisa'da tamamladı. Acemi birliğinden sonra tarama birliği olarak Ağrı'ya oradan da Tunceli'ye geçerken Nazimiye'de bomba patlaması sonucu şehit oldu" dedi.

Oğlunun şehit haberini aldıklarında dünyalarının yıkıldığını belirten Vardar, şunları kaydetti:

"Her şeyimiz tek oğlumuza bağlıydı bizim. Bu haberi aldıktan sonra hayat bize zindan oldu desek yeridir. Hayatın çok acı günlerini yaşadık. O günden beri uyuyamıyoruz acımız büyük ama hayat devam ediyor. Metanetli olmaya çalışıyoruz. Bakın yine bir babalar günü geldi. Benim babalar günlerinde hiç aklımdan çıkmayan iki hediyem var. Oğlum İstiklal bana tespih ve cüzdan hediye etti. Bu hediyeler benim hayatım için çok kıymetli, paha biçilmez. Askerdeyken imamesi kurşundan boncuklarını ve ipini kendisi temin ederek bir tespih yapmış, bana babalar gününde verdi bu hediyeleri oğlum. Bir de cüzdanım var. 20 yıldır her babalar gününde o an aklıma gelir."

-"Oğlumun ismiyle de gurur duyuyoruz"

Oğluna ait bazı eşyaların, Edirne Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ndeki şehitler müzesinde muhafaza edildiğini anlatan Vardar, bir süre derneğin başkanlığını da yaptığını anımsattı.

Vatanı, bayrağı ve ülkeyi seven insanlardan olduklarını dile getiren Vardar, "Bu duyguları atalarımızdan öğrendik biz. Evladım dünyaya geldiğinde o dönemde Kıbrıs Barış Harekatı'nın son günleri yaşanıyordu. Benim aklıma gelen ilk isim 'İstiklal' oldu. Oğlumun ismiyle de gurur duyuyoruz. İstiklal, özgürlük ve kurtuluş demek. Ülke sevgisinin, bağımsızlığın, özgürlüğün simgesi olarak oğluma bu ismi verdik. Benim oğlum şehit oldu. Bu dönemde de asker ve polislerimiz şehit, gazi oluyor. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine sabırlar ve gazilerimize de sıhhat diliyorum. Ateş düştüğü yeri yakıyor. Sizlere de yanımızda olarak acımızı paylaştığınız için teşekkür ediyoruz" diye konuştu.


Yorumlar