Sehit Aileleri Konfederasyonu Başkanı'ndan Belçika Büyükelçisi'ne ziyaret

- Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Genel Başkanı Sözen, ziyarette Büyükelçi Trenteseau'ya Belçika'nın neden terör örgütlerine destek verdiğini sorusunu yönelttiğini söyledi - Sözen: - "Görüşmemizde kendilerine, 'Ben şehit çocuğuyum. 13 yaşımdayken babam gözlerimin önünde PKK tarafından şehit edildi. Bingöllüyüm. Kürt kökenli, Zaza kökenli bir vatandaşım. PKK'ya neden sizin ülkenizde destek veriliyor? Neden Brüksel'de sürekli PKK çadırları kuruluyor, Neden Türkiye'de mahkumiyeti kesinleşmiş Fehriye Erdal gibi teröristler Belçika'da himaye ediliyor? Neden PKK silahlarını araçlarında taşıyan milletvekillerine gidip meclis kürsüsünde destek verdiniz?' diye sordum"

Google Haberlere Abone ol
Sehit Aileleri Konfederasyonu Başkanı'ndan Belçika Büyükelçisi'ne ziyaret

ANKARA (AA) - Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Genel Başkanı Ziya Sözen, Belçika'nın Ankara Büyükelçisi Marc Trenteseau ile görüştü.

Büyükelçilikte yaklaşık bir saat süren görüşmenin ardından basın mensuplarına açıklama yapan Sözen, geçen hafta, Belçika dahil Avrupa Birliği ülkelerinin PKK'ya destek veren açıklamaları ve büyükelçilerin TBMM'de HDP grup toplantısına katılmalarını protesto ettiklerini ve sonrasında bu ülkelerin büyükelçiliklerinden randevu talebinde bulunduklarını belirtti.

Randevu talebine ilk olarak Belçika Büyükelçisi Trenteseau'nun geri dönüş yaptığını kaydeden Sözen, şöyle devam etti:

"Görüşmemizde kendilerine, 'Ben şehit çocuğuyum. 13 yaşımdayken babam gözlerimin önünde PKK tarafından şehit edildi. Bingöllüyüm. Kürt kökenli, Zaza kökenli bir vatandaşım. PKK'ya neden sizin ülkenizde destek veriliyor? Neden Brüksel'de sürekli PKK çadırları kuruluyor, Neden Türkiye'de mahkumiyeti kesinleşmiş Fehriye Erdal gibi teröristler Belçika'da himaye ediliyor? Neden PKK silahlarını araçlarında taşıyan milletvekillerine gidip meclis kürsüsünde destek verdiniz? Sizin ülkenizde bu tür terör organizasyonları olsaydı, sizin babanız gözünüzün önünde şehit edilseydi, ve ben gidip o partiye destek verseydim ne hissederdiniz? PKK konusunda neden iki yüzlü tavır takınıyorsunuz? 15 Temmuz'da siz de Ankara'daydınız. Neden Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) lideri ABD'de korunurken Avrupa sessiz kalıyor?' diye sordum."

Sözen, yaptıkları protestoların daha üst seviyelere ulaşmaması için onlardan samimi olmalarını ve terörden desteklerini çekmelerini istediğini ifade etti.

Trenteseau'nun kendisine cevaben, HDP meclis sıralarına kendi kendilerine değil, davete icabet için gittiklerini, bu daveti diğer partiler de yapsa gideceklerini belirttiğini aktardı. Büyükelçi'nin HDP'nin legal bir parti olup parti milletvekillerinin mahkum edilmediklerini ve hukuk sürecinin devam ettiğini söylediğini aktaran Sözen, halbuki kendisinin "sırtını PKK'ya dayayan bir partiyi legal olarak görmediğini" dile getirdi.

Büyükelçi Trentesau'nun, devam eden hukuki sürecin sonunda ceza alırlarsa HDP'lilerle bir daha görüşmeyeceklerini belirttiğini aktaran Sözen, Trenteseau'nun Belçika için PKK'nın bir terör örgütü olduğunu, kendisinin sözlerinin basında çarpıtıldığını ifade ettiğini anlattı.

Bunun üzerine Sözen, "Madem PKK terör örgütü, neden Brüksel'de çadır kurmasına izin verdiniz?" diye sorduğunu kaydetti. Sözen, Trenteseau'nun cevaben oradaki derneklerin PKK adına o izinleri almadığını, Belçika hukuk sistemi ile Türkiye'deki hukuk sisteminin biraz farklı olduğunu, oradaki ifade özgürlüğünün daha geniş olduğunu savunduğunu aktardı.

Sözen, Trenteseau'nun kendisine verdiği cevapları samimi bulmadığını sözlerine ekledi.


Yorumlar