ŞEHİR TÖMER, Türkçe dil kursları başlıyor

- İstanbul Şehir Üniversitesi'nin çok kültürlü yapısına katkı sağlayacak olan Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER), eğitim ve öğretim faaliyetlerine başlıyor

Google Haberlere Abone ol
ŞEHİR TÖMER, Türkçe dil kursları başlıyor

İSTANBUL (AA) - Öğrencilerine İstanbul Anadolu yakasında uluslararası kampüs tecrübesi sunan İstanbul Şehir Üniversitesi’nin, Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi ŞEHİR TÖMER, Dragos Kampüsü’nde eğitim ve öğretim faaliyetlerine başlıyor.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre ŞEHİR TÖMER, yapacağı uluslararası işbirlikleri ve ikili anlaşmalar ile İstanbul Şehir Üniversitesi’nin uluslararası ve çok kültürlü yapısına katkı sağlayacak.

Başlangıç, orta ve ileri seviyelerde toplam 6 kurda gerçekleşecek Türkçe dil kurslarıyla tüm yıl boyunca hizmet verecek olan ŞEHİR TÖMER, Türkçe eğitimine getireceği yaklaşım, yöntem ve tekniklerle öncü ve saygın bir merkez haline gelmeyi hedefliyor. "Avrupa Ortak Öneriler Metni"ne uygun şekilde, yabancı dil olarak Türkçe öğretimi faaliyetlerini gerçekleştirecek olan ŞEHİR TÖMER, yapacağı uluslararası işbirlikleri ve ikili anlaşmalar ile de İstanbul Şehir Üniversitesi’nin uluslararası bakış açısı stratejisine hizmet ediyor.

16-27 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecek "Türk Dili ve Kültürü Yaz Okulu" programıyla ilk eğitimini verecek olan ŞEHİR TÖMER, program kapsamında öğrencilere 32 saat temel seviye Türkçe dersinin yanı sıra, 8 saat Türk kültürü dersi, İstanbul şehir turu, konaklama ve öğle yemeği imkanı da sunuyor.

ŞEHİR TÖMER’in 6 Ağustos’ta başlayacak ve 6 hafta devam edecek olan A1 seviyesindeki "Türkçe Dil Kursu" ise öğrencilere 150 saatlik Türkçe eğitimi verilecek şekilde yapılandırıldı.

Yıl boyunca A1 seviyesinden başlamak üzere İstanbul Şehir Üniversitesi Dragos Kampüsü’nde 6 farklı seviyede devam edecek olan "ŞEHİR TÖMER Türkçe Dil Kursu" programları, dünyanın her yerinden Türkçe öğrenmek ve Türkçesini geliştirmek isteyen herkese açık. Yabancı uyruklu vatandaşlar için tüm yıl boyunca ayda en az 2 kez olmak üzere "Türkçe Yeterlilik Sınavları" da yapacak olan ŞEHİR TÖMER’in sınavlarında başarılı olanlar, uluslararası geçerliliği bulunan sertifika almaya hak kazanıyor.

Yorumlar