Şehidin adı doğum gününde okula verildi

- Van'ın İpekyolu ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda şehit olan polis memuru Abdullah Delibaş'ın adı, Kilis'teki bir okulda yaşatılacak - Vali Çataklı: - "Bugün milletimizin devletimizin özgürlüğü, egemenliği yolunda bu vatana canını vermiş kıymetli bir evladımızın adını yaşatmak için bir aradayız"

Google Haberlere Abone ol
Şehidin adı doğum gününde okula verildi

KİLİS (AA) - Van'ın İpekyolu ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda şehit olan polis memuru Abdullah Delibaş'ın ismi memleketi Kilis'in Elbeyli ilçesinde okula verildi.

Kilis Valisi İsmail Çataklı, okulda düzenlenen törende, Delibaş'ın ülkenin huzur ve güvenliğini sağlamak için teröristlerle girdiği bir çatışmada hayatını kaybettiğini belirtti.

Çataklı, Şehit Abdullah Delibaş'ın, isminin yaşatılması için yapılan bu hizmet sayesinde okula gelen, eğitim gören ve önünden geçen her vatandaşın duasını kazanacaklarını umduklarını ifade ederek, şöyle konuştu:

"Bugün milletimizin devletimizin özgürlüğü, egemenliği yolunda bu vatana canını vermiş kıymetli bir evladımızın adını yaşatmak için bir aradayız. Bir toprak parçasının vatan olabilmesi için ödenen bedeller içimizi acıtıyor ama başka türlü de özgür ve hür yaşamanın yol ve yöntemi maalesef yok. Bin yıldır Anadolu'da yaşıyoruz. Dedemiz Yavuz Sultan Selim'in bu topraklarda cenk etmesinin üzerinden 500 yıl geçti ama hemen yanı başımızda bağırsak duyulacak bir mesafede Mehmetçiğimiz zorlu mücadelenin içerisinde. Zor bir coğrafyada yaşıyoruz belki de dünyanın en zor coğrafyasında ama kanıyla canıyla Anadolu'nun yiğit insanları, yiğit evlatları sayesinde buraları vatan kıldı."

Kaymakam Gülhani Ozan Sarı ise temel gayelerinin her dönemde dini ve vicdanı hür, Atatürk'ün prensiplerine bağlı, ahlaki hassasiyetleri yüksek ve milli şuura sahip olan bireyler yetiştirmek olduğunu söyledi.

Bu coğrafyada yaşamanın belli bir maliyeti ve bedeli olduğuna ifade eden Sarı, "Nitekim Suriye sınırında olan ilçemiz özelinde ve ülkemiz genelinde bu maliyetin, ağırlığın fazlasıyla farkındayız. Öyle zannediyorum ki bu kirayı, maliyeti aziz canlarını bu ülkeye feda ederek evlatlarını kaybeden şehitlerimizin aileleri en fazla hisseden grup." diye konuştu.

Şehit Delibaş'ın kardeşi ve aynı zamanda meslektaşı Mehmet Delibaş, bugün doğum günü olan ağabeyinin isminin okulda yaşatılmasından onur ve gurur duyduklarını belirtti.

Ağabeyinin henüz 33 yaşında anasını, babasını, eşini, evladını, kardeşlerini ve her şeyini geride bırakarak şehit olduğunu kaydeden Delibaş, "Arkadaşını gazi eden ve elinde makineli tüfekle bulunan bir teröristin arkasından koşabilme şuuru, ancak ay yıldızlı bayrağımızın göklerde daimi dalgalanması, eşsiz sesimiz ezanların dinmemesi ve ecdattan miras aldığımız şehit kanıyla yoğrulmuş olan bu toprakları evlada devretme çabasıdır. Bunun başka hiç bir izahının olduğunu hiç bir ilke tanımlayamaz."dedi.

Konuşmaların ardından şehidin babası Delibaş ile Vali Çataklı'ya çeşitli hediyelerin armağan edildi. Daha sonra öğrencilere kitap ve kırtasiye malzemesi dağıtıldı.

Törenin sonunda Vali Çataklı, İl Jandarma Komutanı Albay Gökhan Şahin, İl Emniyet Müdürü Candemir Özdemir, Kaymakam Sarı, Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alagöz ile şehidin eşi Özlem, oğulları Süleyman ve Efe Delibaş okulun açılışını yaptı.

Yorumlar