Sefa Sirmen'in cezaevine konulması

- CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun: - "Sirmen'i yalnız bırakmayacağız, bu hukuksuz kararın en kısa sürede sona ereceğine inanıyoruz"

Google Haberlere Abone ol
Sefa Sirmen'in cezaevine konulması

KOCAELİ (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılan eski İzmit Büyükşehir Belediye Başkanı Sefa Sirmen'in cezaevine konulmasına ilişkin, "Sirmen'i yalnız bırakmayacağız, bu hukuksuz kararın en kısa sürede sona ereceğine inanıyoruz." dedi.

Torun, partisinin il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, cezaevine konulan eski İzmit Büyükşehir Belediye Başkanı Sefa Sirmen'in rahatsızlığı nedeniyle hastaneye kaldırıldığını, onu ziyaret etmek için Kocaeli'ne geldiğini belirtti.

Sefa Sirmen'in, bir hukuksuzlukla karşı karşıya kaldığını savunan Torun, şöyle devam etti:

"Türkiye'deki hukuksuzluğun şiddetinin gittikçe artıyor. Sirmen, Kocaeli'yi yaşanabilir bir şehir haline getirdi. Sirmen'i yalnız bırakmayacağız, bu hukuksuz kararın en kısa sürede sona ereceğine inanıyoruz. Türkiye tamamen hukuksuz bir devlet oldu. Eskiden 'laik, demokratik hukuk devleti' diyorduk. Maalesef bu tanımlamaları yapamaz hale geldik. Bunun en önemli örneğini de Sefa Başkan'da yaşıyoruz. Tam bir hukuksuzluk örneği, tam bir siyasi karar. Geçmişte maalesef hiçbir şekilde suçlanmadan affedilen bir yapı, şimdi suç haline geldi. Birçok kişi beraat etti ama bir tek Sefa Başkan tutuklandı. Bu tamamen siyasi bir karardır. Buna eğer direnmezsek, buradaki hukuksuzluğu, haksızlığı, adaletsizliği ortaya koymazsak, yarın bu hepimizin başına gelebilir. Hepimiz yarın geçmişte yargılandığımız ve aklandığımız her davayla ilgili tekrar çağrılıp,berat ettiğimiz o davalarla ilgili tekrar mahkumiyet kararı verilebilir. "

Torun, hükümete karşı direnen tek yapının CHP olduğunu belirterek, "O yüzden birbirimize sıkıca sarılacağız. Türkiye'de demokratik, laik, hukuk devletini tekrar yeniden kuracağız. 93 yıllık birikimimizi asla kaybetmeyeceğiz. Sorumluluğumuz büyük, bu sorumlulukla hareket edeceğiz ve mücadelemizi kararlıkla da devam ettireceğiz." ifadesini kullandı.

Daha sonra Genel Başkan Yardımcısı Torun, CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, CHP Antalya Milletvekili Mustafa Akaydın ile CHP Kocaeli Milletvekil Fatma Kaplan, Kocaeli Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde tedavi gören Sefa Sirmen'i ziyaret etti.

Kocaeli'de görev yaptığı dönemde "Zimmet" suçunu işlediği iddiasıyla, 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılan eski İzmit Büyükşehir Belediye Başkanı Sirmen, cezasının Yargıtay tarafından onanmasının ardından, 24 Haziran'da cezaevine konulmuştu.

Sefa Sirmen, 1994-2002 yıllarında İzmit Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görev yapmıştı.

Yorumlar