Saygısızlık! Yemin töreninde ayağa kalkmadılar

24 Haziran'da en yakın rakibi Muharrem İnce'ye 10 milyon 988 bin 327 oy fark atan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün Meclis'te yemin ederek resmen görevine başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yemin ettiği sırada İYİ Parti, CHP ve HDP sıralarındaki vekillerin ayağa kalkmadığı gözlendi.

Google Haberlere Abone ol
Saygısızlık! Yemin töreninde ayağa kalkmadılar

SonHaberler | Haber Merkezi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Melcis'te yemin ederek yeni sistemin ilk Cumhurbaşkanı oldu. Yemin töreninde İYİ Parti, CHP ve HDP sırları ayağa kalkmadı.

Yeni sistemin ilk Cumhurbaşkanı ünvanını elde eden Cumhurbaşkanı Erdoğan yemin etmeden önce Meclis'e girişte resmi törenle karşılandı.

Daha sonra Meclis'e giriş yapan ve en yaşlı vekil sıfatıyla gecici olarak Meclis Başkanlığı görevini yürüten Durmuş Yılmaz Cumhurbaşkanı Erdoğan'a YSK tarafından hazırlanan mazbatasını verdi.

Yeni sistem olan "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi"nin ilk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 600 milletvekilinin hazır bulunduğu TBMM'de yemin ederek resmen göreve başladı. Erdoğan'ın yemin etmesiyle birlite yeni sistemde hayata geçti. Başbakanlık ve bazı bakanlıklar ise tarihe karıştı.

HDP, CHP VE İP SIRALARI AYAĞA KALKMADI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Meclis'e girişinden yemin etmesine ve tekrar Meclis'ten ayrılmasına kadar Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) milletvekilleri ayakta beklerken Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Halkların Demokrat Partisi (HDP) ve İYİ Parti milletvekilleri ise ayağa kalkmadı.

CHP LİDERİ KILIÇDAROĞLU KATILMADI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Meclis'teki yemin törenine katılmadı.

Yorumlar

adnan ayağa kalkmıyan bu densizler ne kadar aşağılık mahluk olduklarını gösterdiler