Savcı Sarıkaya'dan FETÖ itirafları

- Ankara Batı Cumhuriyet savcısı Sarıkaya: - "17-25 Aralık kalkışmasına kadar bunları dini cemaat, bir hizmet olarak biliyordum. Sahiplenme gibi bir şey oldu maddi yönden de ihtiyacımız giderildi, 'insani ve vicdani bir damar' dedik sustuk. 15 Temmuz ihanet kalkışması üzerine bazı şeylerin farkına vardık, zamanla o süreçte de yanlış yapıldığının farkındaydık ama biraz insani ve vicdani duygular bizi öteledi" - "Mehmet Saltan (Gazi Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcısı) bana MİT tırlarını durduran savcılar tutuklanınca, 'Uygun görürsen kamuoyunda savcılar lehine bir açıklama yapar mısın, HSYK'yı ve meclisi eleştirel bir şey yayınlar mısın?'dediğinde 'Benim ne işim olur, kim yaptıysa çeksin cezasını' dedim"

Google Haberlere Abone ol
Savcı Sarıkaya'dan FETÖ itirafları

ANKARA (AA) Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında tanık olarak ifadesine başvurulan Ankara Batı Adliyesi savcısı Ferhat Sarıkaya,"15 Temmuz ihanet kalkışması üzerine zaten bazı şeylerin farkına vardık. Zamanla o süreçte de yanlış yapıldığının farkındaydık ama biraz insani ve vicdani duygular bizi öteledi." dedi.

FETÖ darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında tanık olarak ifade veren Ferhat Sarıkaya, AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

17-25 Aralık kalkışmasına kadar FETÖ'yü dini bir cemaat ve hizmet olarak bildiğini belirten Sarıkaya, "O dönemde, sahiplenme gibi bir şey oldu. Maddi yönden ihtiyacımız giderildi, 'insani ve vicdani bir damar' dedik sustuk. Bilhassa benim yapım böyle. 15 Temmuz ihanet kalkışmasına kadar zaten bazı şeylerin farkına vardık. Zamanla o süreçte de yanlış yapıldığının farkındaydık ama biraz insani duygu biraz vicdani duygu, o duygular bizi öteledi." ifadesini kullandı.

FETÖ darbe girişiminin, "ihanetin zirve yaptığı bir nokta" olduğunu aktaran Sarıkaya, "Benim burada susmam hem kendime ihanet hem vatanıma ihanetti. Bu durumda şimdi susulsa ben ne zaman konuşacağım yani ülkeme, vatanıma, vatandaşımıza ve Cumhurbaşkanıma silah çekildi sadece şehit olanlara değil hepimize silah çekildi. Üzerimize topla tüfekle gelindi. Bu durumda susmak vicdan alır mı yani hangi insan bunu kabul eder o zaman niye konuşmadım çünkü bu kadar vahim, canice, vahşice bir şey yapacakları zerre kadar aklımdan geçmedi." diye konuştu.

Sarıkaya, MİT tırları durdurulduğu süreçte neden konuşmadığına ilişkin soruya o süreçte Ankara'da olduğuna işaret edrek, şu yanıtı verdi:

"Onlar bana o süreçte açığa alınan savcılar ve hakimler için bildiri okumamı söyledi. Mehmet Saltan (Gazi Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcısı) MİT tırlarını durduran savcılar tutuklanınca 'Uygun görürsen kamuoyunda savcılar lehine bir açıklama yapar mısın, HSYK'yı, meclisi eleştirel bir şey yayınlar mısın dediğinde?' 'Benim ne işim olur, kim yaptıysa çeksin cezasını' dedim. Her ne kadar ilişkimi kesmiştim ama yine ara sıra böyle gelip görüşüyorduk."

- O dönem konuşsam kendim için tehlike arz ederdi

MİT tırlarının durdurulması ve 17-25 Aralık sürecinde FETÖ hakkında açıklama yapmadığı hatırlatılan Sarıkaya, o dönem konuşmasının kendisi için tehlike arz ettiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Hemen o gün sabahı karar verdim savcılığa gitmeye. Adliyeler yoğundu, 'biraz ortalık sakinleşsin, kendimi toparlayıp ifademi o zaman veririm' dedim. Keşke o zaman konuşsaydım ama en azından şimdi bile katkı sağladıysam mutlu olurum."

Yorumlar