Savaşta yüzü ve vücudu yanan Hamza için umut Türkiye

- Suriye'nin İdlib kentinde rejim güçlerinin attığı varil bombalarının evlerine isabet etmesi sonucu çıkan yangında yüzü ve vücudunun büyük bölümü yanan 3,5 yaşındaki Hamza Hamdum'a çare Türkiye'de aranıyor

Google Haberlere Abone ol
Savaşta yüzü ve vücudu yanan Hamza için umut Türkiye

HATAY (AA) - Suriye'de rejim güçlerinin attığı varil bombaları nedeniyle vücudu ve yüzü yanan 3,5 yaşındaki Hamza Hamdum için çare Türkiye'de aranıyor.

Suriye'de 6 ay önce rejim güçlerine ait helikopterlerden atılan varil bombalarının evlerine isabet etmesi sonucu çıkan yangında yüzü ve vücudunun büyük bölümü yanan Hamdum'u, babası Hatay'ın Reyhanlı ilçesine getirdi.

Baba Mudar Hamdum, AA muhabirine yaptığı açıklamada, evladının tamamen iyileşmesini istediğini söyledi.

Türkiye'ye kendilerine kucak açtığı için teşekkür eden Hamdum, "6 ay önce evimize isabet eden varil bombaları yüzünden çıkan yangında evladımın yüzü ve vücudunun bazı bölümleri yandı. Ülkemizde tam 3 ay yoğun bakımda kaldı. Ancak imkanların yetersizliği ve çatışmalar bizi Türkiye'ye göç etmek zorunda bıraktı." dedi.

- "Destek bekliyoruz"

Evladının, Hatay'daki hastanelerde 22 gün yanık tedavisi gördüğünü aktaran Hamdum, "Yaz aylarına girdiğimiz için çocuğumun yüzü geriliyor ve bu ona acı veriyor. Günümün her anı onunla geçiyor. Eşim ve iki evladım Suriye'de kaldı ve Hamza'nın iyi olduğu günleri görmeyi çok istiyoruz." diye konuştu.

Suriye'den Reyhanlı'ya daha önce gelen akrabalarının yanına yerleştiklerini aktaran Hamdum, Hamza'nın ilaçları pahalı olduğu için alamadıklarını belirtti. Baba Hamdum, evladı ameliyat olursa belki eski günlerine kavuşabileceğini dile getirerek, hayırseverlerden destek beklediklerini kaydetti.

Yorumlar