Savaş muhabiri adayları zorlu eğitimden geçiyor

- Anadolu Ajansı Haber Akademisi ile Polis Akademisi Başkanlığının ortaklaşa düzenlediği 6. Dönem "Savaş Muhabirliği Sertifika Programı"nda muhabirlerin zorlu eğitimi sürüyor - Türkiye'nin önde gelen uzmanlarından eğitim alan kursiyerler, yakın savunma eğitimi, suda hayatta kalma, araç güvenliği ve ileri sürüş teknikleri konularında bilgilendiriliyor

Google Haberlere Abone ol
Savaş muhabiri adayları zorlu eğitimden geçiyor

ANKARA (AA) - Anadolu Ajansı Haber Akademisi ile Polis Akademisi Başkanlığının ortaklaşa düzenlediği 6. Dönem "Savaş Muhabirliği Sertifika Programı"nda muhabirlerin zorlu eğitimi devam ediyor.

Sertifika programına katılan kursiyerler, savaş, doğal afet ve diğer olağanüstü hallerde görev yapabilecek şekilde yetiştiriliyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri ve Polis Akademisi ile Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) uzman kadroları tarafından verilen eğitimlerde muhabirler, görev başında maruz kalabilecekleri saldırı ve tehlikelere karşı hayatta kalabilmeleri için donatılıyor.

İki haftalık eğitim programının ikinci bölümünde,yakın savunma teknikleri konusunda bilgilendirilen kursiyerler, toplumsal olaylar konusunda da pratik yaptı. Toplumsal Olaylara Müdahale Aracının (TOMA) kullanıldığı da pratik uygulamada kursiyerler sis bombası ve biber gazının etkilerini yaşayarak öğrendi.

- Suda hayatta kalma metotları

Öte yandan, Emniyet Genel Müdürlüğü Koruma Daire Başkanlığı Deniz Limanları Şube Müdürlüğünde görevli deniz polisleri de kursiyerlere Kesikköprü Barajı'nda suda hayatta kalma dersi verdi. Suda vücut ısısının korunma yöntemlerinin anlatıldığı zorlu eğitimde, bir süre gölde kalan kursiyerler kıyıya kendi imkanlarıyla çıkabildi.

Katılımcılara araç güvenliği ve ileri sürüş teknikleri dersinde verilen simülasyonlu eğitimde ise emniyet kemerinin hayat kurtarıcı rolü gözler önüne serildi.

AA muhabirlerinden Hajer Mtiri, aldıkları eğitimi çok yararlı bulduklarını belirterek, riskli bölgelerde görev yapacak basın mensuplarının bu tür eğitimlerden geçmesi gerektiğini söyledi.

Mtiri, eğitimin diğer önemli tarafının ise gerek yurt içinde ve gerekse yurt dışında görev yapan AA muhabirlerinin, bir araya geldiklerini ve birbirlerini tanıma fırsatı bulduklarını da ifade etti.

TRT Diyanet TV muhabiri Ramazan Arslantaş, "Zor şartlar altında görev yapan muhabir için asıl olan hayatta kalmaktır, Hayatta kalmayı başaramayan bir muhabir, yaptığı haberi de geçemez. Bundan sonraki mesleki tecrübemde bana çok katkı sağlayacak bu eğitimi çok önemsiyorum." dedi.

AA personelinin yanı sıra diğer bazı kuruluşlardan da katılımcıların yer aldığı sertifika programı, 27 Mayıs Cuma günü düzenlenecek törenle sona erecek. Katılımcılara uluslararası geçerliliği olan sertifika verilecek.



Yorumlar