SAUDIA'nın Esenboğa’dan Cidde uçuşları başladı

- TAV Esenboğa Genel Müdürü Demirer: - "SAUDIA Havayolları, hac ve umre zamanında Esenboğa’dan Cidde ve Medine’ye sezonluk uçuşlar gerçekleştirdi. Bu destinasyonlara düzenli olarak karşılıklı direkt uçuşların eklenmesinden mutluluk duyuyoruz"

Google Haberlere Abone ol
SAUDIA'nın Esenboğa’dan Cidde uçuşları başladı

İSTANBUL (AA) - TAV Havalimanlarının işlettiği Ankara Esenboğa Havalimanında Suudi Arabistan havayolu şirketi SAUDIA tarafından düzenlenen tarifeli Cidde uçuşları başladı.

TAV Havalimanlarından yapılan açıklamaya göre, "SAUDIA Havayolları" yarından itibaren Ankara ile Medine arasında da uçuşlar düzenleyecek.

TAV Havalimanları tarafından işletilen Esenboğa Havalimanı, Suudi Arabistan’ın bayrak taşıyıcı havayolu şirketi SAUDIA’nın Cidde’den gelen ilk tarifeli uçuşunu karşıladı.

Esenboğa Havalimanına bugün saat 13.30’da 100 yolcuyla gelen uçak için apronda su takı töreni gerçekleşti. İki şehir arasında düzenli uçuşların başlamasını kutlamak için düzenlenen kokteyle Suudi Arabistan Büyükelçisi Adel Siraj Saleh Merdad, Ankara Esenboğa Havalimanı Valisi Hayrettin Balcıoğlu, Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Esenboğa Başmüdürü Selay Mürey, TAV Esenboğa Genel Müdürü Nuray Demirer, SAUDIA Havayolları Üst Yöneticisi (CEO) Captain Sultan Mandeel Dowaihy ve SAUDIA Havayolları Türkiye Müdürü Yarub Almadani katıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen TAV Esenboğa Genel Müdürü Nuray Demirer, Esenboğa Havalimanından, yurt içinde 37 ve yurt dışında 17 ülkede 28 destinasyona direkt uçuşlarla bağlandıklarını belirterek, SAUDIA Havayollarında, hac ve umre zamanında Esenboğa’dan Cidde ve Medine’ye sezonluk uçuşlar gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Bu destinasyonlara artık düzenli olarak karşılıklı direkt uçuşların başlamasından mutluluk duyduklarını aktaran Demirer, "TAV Esenboğa olarak uçuş ağımıza yeni destinasyonlar ekleyerek yolcularımıza direkt uçuş rahatlığını sunmaya devam edeceğiz." bilgisini verdi.

Verilen bilgiye göre, SAUDIA Havayolları, Ankara Esenboğa Havalimanından Cidde’ye pazartesi, çarşamba, cuma ve pazar olmak üzere haftanın dört günü karşılıklı direkt uçuş gerçekleştirecek. Ankara’dan Medine’ye ise salı, perşembe ve cumartesi olmak üzere haftanın üç günü karşılıklı direkt seferler düzenlenecek.

Esenboğa Havalimanı, 2015 yılında 12,3 milyon yolcuya ve yaklaşık 88 bin uçuşa ev sahipliği yaptı.


Yorumlar