SAÜ Dekan Vekili Günay'dan Yrd. Doç. Dr. Öksüz hakkında yorum

Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekan Vekili Günay: "(Yrd. Doç. Dr. Öksüz) Akademik olarak çok fazla parlak değil. Kişilik olarak da kimseye bulaşmayan, kimseyle kavga etmeyen, fazla öne çıkmayan, silik birisi olarak biliniyor"

Google Haberlere Abone ol
SAÜ Dekan Vekili Günay'dan Yrd. Doç. Dr. Öksüz hakkında yorum
Sakarya Üniversitesi (SAÜ) İlahiyat Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Hacı Mehmet Günay, FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturmada, "hava kuvvetleri imamı" olduğu ifade edilen Yrd. Doç. Dr. Adil Öksüz'le ilgili, "Akademik olarak çok fazla parlak değil. Kişilik olarak da kimseye bulaşmayan, kimseyle kavga etmeyen, fazla öne çıkmayan, silik birisi olarak biliniyor." dedi.

Günay, fakültenin FETÖ olayıyla gündeme gelmesinden son derece üzüntü duyduklarını, vatana ve millete kasteden başarısız darbe girişimini şiddetle kınadıklarını belirtti.

Paralel devlet yapılanmasına mensup öğretim üyelerinin, fakültenin kurucu dekanı Suat Yıldırım zamanında alındığını ifade eden Günay, bu kişilerin ağırlıklı olarak tefsir bölümünde görev yaptığını söyledi.

FETÖ'nün darbe girişimine yönelik başlatılan soruşturmada Akıncı Üssü'nde gözaltına alınan tek sivil olan ve "FETÖ'nün hava kuvvetleri imamı" olduğu ifade edilen Yrd. Doç. Dr. Adil Öksüz'le ilgili sağlıklı bilgilere sahip olmadıklarını aktaran Günay, söz konusu kişinin ilk gün açığa alındığını bildirdi.

Adil Öksüz'ün, anlaşıldığı kadarıyla, "kripto" birisi olduğunu belirten Günay, "Çünkü kripto olmasa bu kadar şeyi anlaşılmadan yönetmesi mümkün değil. Kendisi 1994'te Suat Yıldırım zamanında fakülteye alınmış, akademik olarak çok fazla parlak değil. Kişilik olarak da kimseye bulaşmayan, kimseyle kavga etmeyen, fazla öne çıkmayan, silik birisi olarak biliniyor. Bu kişiden bu şeyleri yapabileceğini gösteren bir performans kimse beklemiyordu ama tabii ki 1994'te
Suat Yıldırım tarafından alındığı için onlarla sempatisi olduğu herkes tarafından biliniyor." ifadelerini kullandı.

Öksüz'ü, fakülteye gelip giden, derslerine giren bir kişi olarak bildiklerini anlatan Günay, "Kamuoyunda yurt dışına çıktığına dair haberler yer alıyor. Kendisi 20 Haziran itibarıyla bizden senelik izin almış. Ondan sonra bayram tatili geliyor, bayramdan sonraki hafta da bu olay patlak veriyor. Dolayısıyla bizden yurt dışı izni yok, sadece yıllık izin almıştır. Yurt dışına çıkmış olabilir ama bu bizim iznimizle olan bir şey değil." şeklinde konuştu.

Yorumlar